Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εθνική: Με το δεύτερο ημίχρονo οδηγό, στο δρόμο για το Euro 2024

Εθνική: Με το δεύτερο ημίχρονo οδηγό, στο δρόμο για το Euro 2024

Πάνε χρόνια από τότε που είχαμε να δούμε την Εθνική να παίζει όπως με τη Βόρειο Ιρλανδία στο δεύτερο ημίχρονο…

Είχε ένα πρόβλημα η Εθνική μας ομάδα μετά από ένα κακό αποτέλεσμα. Αδυνατούσε να ορθοποδήσει, ακολουθούσαν κι άλλα που συνοδεύονταν από κακές εμφανίσεις. Το βράδυ της Τρίτης στη Ριζούπολη κάτι φάνηκε να αλλάζει. Πρώτα από όλα η αποτελεσματικότητά της. Η Εθνική δεν έκανε περισσότερες ευκαιρίες από οσες έκανε στη Λάρνακα με την Κύπρο. Πέτυχε όμως τρία γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο.

Με τέτοια αποτελεσματικότητα λίγα πράγματα έχει να φοβάται και με απόδοση σαν και αυτή του δευτέρου ημιχρόνου. Διότι στο πρώτο ημίχρονο το σύνολο του Γκουστάβο Πογιέτ ήταν προβληματικό και αδυνατούσε να βρει λύση στην καλά στημένη αμυντικά ομάδα της Βορείου Ιρλανδίας. Οι αντίπαλοί μας είχαν μπλοκάρει τον Μπακασέτα και είχαν κόψει τη δημιουργία της ομάδας. Παράλληλα οι δύο στόπερ αδυνατούσαν να τροφοδοτήσουν γρήγορα τους κεφάτους ακραίους μπακ με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάνει καθυστερημένα στην επίθεση και να βρισκόμαστε μονίμως απέναντι σε οργανωμένη άμυνα.

Ολη αυτή η κακή εικόνα άλλαξε άρδην με το σφύριγμα της έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου. Η μπάλα άρχισε να κυκλοφορεί γρήγορα. Ο Μπακασέτας έκανε παιχνίδι ανάμεσα στις γραμμές των αντιπάλων και ο Τσιμίκας δημιουργούσε προβλήματα από τα αριστερά. Το πιο γρήγορο παιχνίδι των διεθνών μας ήταν αυτό που έριξε τη βόρειο Ιρλανδία στο καναβάτσο. Κάπως έτσι ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα μεταξύ σέντρας και μεγάλης περιοχής, την πέρασε γρήγορα και σωστά στον Μπακασέτα και αυτός πιεζόμενος την έβγαλε γρήγορα με παράλληλη πάσα στο Μασούρα. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού που είχε τις περισσότερες τελικές κοντρόλαρε και την έσπρωξε με ταχύτητα στα δίχτυα.

Με αυτό τον τρόπο λύθηκε ο γόρδιος δεσμός, η Εθνική συνέχισε να τρέχει και το τρίτο γκολ με την σουταρα του Μανταλου ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα. Η Εθνική ομάδα τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της στο nations League και πάει από δύο μεριές να πετύχει το μεγάλο της στόχο που είναι η συμμετοχή της στα τελικά του Euro 2024. Ουτε υπερομάδα έγινε ούτε έλυσε όλα της τα αγωνιστικά προβλήματα. Εχει όμως τα περιθώρια με την καλή ψυχολογία, το καλό κλίμα στα αποδυτήρια και την δουλειά που κάνει ο Πογιέτ να βελτιωθεί περισσότερο και να πετύχει τον αντικειμενικό της σκοπό.

Το βράδυ της Τρίτης οι διεθνείς αποδειξαν πρώτα από όλα στους εαυτούς τους ότι έχουν την ικανότητα να ανασυντάσσονται μετά από ένα άτυχο αποτέλεσμα και να φτάνουν στη νίκη. Μεγάλοι πρωταγωνιστές της επιτυχίας ήταν Τάσος Μπακασέτας, ο Πέτρος Μάνταλος και Γιώργος Μασούρας. Η επιλογή του προπονητή να παίξει με δύο επιθετικούς χαφ δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος. Προφανώς δεν είναι συνταγή για κάθε παιχνίδι ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Ωστόσο ο Πογιετ διαβασε σωστά το παιχνίδι και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο όχι μόνο απελευθερώθηκε επιθετικά η Εθνική αλλά δεν κινδύνεψε και αμυντικά. Ίσως πρόκειται για το καλύτερο ημίχρονο της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στις εξαιρετικές έδρες του Μπαντλοκ και στη σωστή αγωνιστική συμπεριφορά του Κώστα Τσιμικα. Δεν μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά στοιχηματίζοντας ότι αφήσαμε πίσω μία θλιβερή εξαετία. Μπορούμε να πούμε όμως, ότι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για να το πετύχουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα υπάρχει πλέον στόχος και είναι ορατός. Ραντεβού στα τελικά του Euro 2024. Είθε να είναι, στην πορεία για την επίτευξη του στοχου, διαθέσιμα όλα τα μεγάλα μεγέθη του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024