Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκολσιφτέ Φαραχανί: Στο πλευρό των Ιρανών η ηθοποιός - Το συγκλονιστικό μήνυμά της

Γκολσιφτέ Φαραχανί: Στο πλευρό των Ιρανών η ηθοποιός – Το συγκλονιστικό μήνυμά της

«Ανεξαρτήτως της έκβασης. Είστε οι νικήτριες και οι νικητές», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της.

Η Γκολσιφτέ Φαραχανί είναι ηθοποιός από το Ιράν που δεν διστάζει να συγκρουστεί με το καθεστώς της χώρας της, να καταδικάσει τις πρακτικές του και να στηρίξει τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσές της, που διαδηλώνουν μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί στην Τεχεράνη, επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της.

Η 39χρονη, στην οποία έχει απαγορευτεί η είσοδος στην πατρίδα της, έκανε μία ανάρτησή στα social media και έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα.

«Δεν είχατε αρχηγό, πειθαρχία ή οργάνωση. Είστε οι ηγέτιδες αυτού του αυθόρμητου ιστορικού κινήματος. Ένα κίνημα που δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν οι άνδρες εκείνης της γης για 170 χρόνια. Εσείς κορίτσια και αγόρια σταθήκατε το ένα πίσω από το άλλο. Ανεξαρτήτως της έκβασης. Είστε οι νικήτριες και οι νικητές», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της.

Δείτε την παρακάτω

Ποια είναι η Γκολσιφτέ Φαραχανί

Γεννήθηκε το 1983 και κατάγεται από θεατρική οικογένεια. Είναι η πρώτη Ιρανή ηθοποιός, μετά την Ιρανική Επανάσταση του 1979, που έπαιξε σε αμερικάνικη παραγωγή και μάλιστα στο πλευρό του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, στην ταινία Body of Lies.

Τότε «τόλμησε» να εμφανιστεί στην πρεμιέρα στο Λος Άντζελες χωρίς μαντίλα και της απαγορεύτηκε να εργάζεται πλέον στη χώρα της.

Η ίδια αγνόησε την απαγόρευση και το 2009 έπαιξε στην ιρανική ταινία «Τι απέγινε η Έλι». Για την παράβασή της τής επιβλήθηκε πρόστιμο δύο εκατομμυρίων ευρώ και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Ιράν.

Βρήκε καταφύγιο στη Γαλλία, όπου και ζει μόνιμα, αφού μετά από δηλώσεις που έκανε εναντίον του ιρανικού καθεστώτος και αφού πόζαρε γυμνή στην γαλλική «Madame Figaro», της απαγορεύτηκε δια παντός η είσοδος στην πατρίδα της.

Το 2013 η Φαραχανί συμμετείχε σε ένα μικρού μήκους ασπρόμαυρο φιλμάκι για την προώθηση των γαλλικών κινηματογραφικών βραβείων Σεζάρ. Σε αυτό εμφανίστηκε κρατώντας το γυμνό στήθος της και προκάλεσε νέα θύελλα αντιδράσεων.

«Aν η κόρη σου ξαναπατήσει το πόδι της στο Ιράν, θα της κόψουμε τα στήθη και θα σ’ τα σερβίρουμε στο πιάτο», απείλησε Ιρανός δικαστής τον πατέρα της.

Η ηθοποιός τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στη χώρα της, απευθύνει μέσω Instagram έκκληση σε όλον τον κόσμο να στηρίξει τους Ιρανούς και τις Ιρανές που παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024