Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαχαίρας: «Το μετάλλιο χάθηκε στις λεπτομέρειες, το επόμενο βήμα στο Παγκόσμιο»

Μαχαίρας: «Το μετάλλιο χάθηκε στις λεπτομέρειες, το επόμενο βήμα στο Παγκόσμιο»

Ο τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας πόλο ανδρών, Ηλίας Μαχαίρας, τόνισε ότι οι παίκτες του μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Με τη… γλυκόπικρη γεύση της τέταρτης θέσης, επέστρεψε από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ποντγκόριτσα η αποστολή της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης νέων ανδρών. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Μαχαίρας, στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, απέδωσε τα εύσημα στους παίκτες του και τόνισε ότι αυτό το συγκρότημα έχει προοπτικές και μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα, δηλαδή την κατάκτηση του μεταλλίου, του χρόνου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας.

«Μας μένει η πικρή γεύση στο τέλος που δεν μπορέσαμε να πάρουμε ένα μετάλλιο. Όμως, θεωρώ πως η γενικότερη παρουσία της ομάδας ήταν πολύ καλή και δείχνει πως υπάρχουν προοπτικές για το μέλλον. Προσωπικά, είμαι ευχαριστημένος από τα 15 παιδιά που ήταν σε αυτή την αποστολή, αλλά και με εκείνα που έμειναν εκτός αποστολής και παραμένουν μέλη αυτής της ομάδας. Έκαναν μια τεράστια προσπάθεια και αξίζουν τα εύσημα.

Μην ξεχνάμε ότι είναι μια χρονιά που κράτησε… 13 μήνες, όπως και για την ομάδα των ανδρών, αλλά και των γυναικών. Δεν σταμάτησαν καθόλου, καθώς υπήρχαν συνεχείς υποχρεώσεις. Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε αυτούς τους αθλητές. Ηταν άψογοι και αγωνιστικά, αλλά και ως προς τη συμπεριφορά τους, καθώς λειτουργούσαν ως επαγγελματίες και σαν μια οικογένεια» δήλωσε ο Μαχαίρας και συνέχισε:

«Το μετάλλιο χάθηκε για λίγο, σε κάποιο λεπτό και στις λεπτομέρειες. Μιλήσαμε μετά με τα παιδιά και αναλύσαμε τα πάντα. Είπαμε να σκεφτούμε πλέον το μέλλον, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να συνεχίσουμε να δείχνουμε διάθεση για δουλειά. Με σκληρή προπόνηση και στα σωματεία τους, καθώς μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας οφείλεται στους σωματειακούς προπονητές. Να πάρουμε τα θετικά από αυτήν την εμπειρία στην Ποντγκόριτσα, γιατί παίξαμε με αντιπάλους αθλητές που παίζουν στο Champions League.

Να προσπαθήσουν οι παίκτες μας αυτοί να έχουν συμετοχή στα πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 με τα σωματεία τους. Να βάλουν προτεραιότητες, γιατί είναι σε μια ηλικία που εδώ θα διαμορφώσουν το μέλλον τους. Να συνεχίσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους και στην ομάδα. Ώστε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του χρόνου, να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να παραμείνουμε ψηλά και να διεκδικήσουμε με μεγαλύτερες πιθανότητες μετάλλιο».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024