Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης - 30χρονος απόφοιτος του σχολείου - «Τρομοκρατική επίθεση» λέει ο Πούτιν

Ρωσία: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης – 30χρονος απόφοιτος του σχολείου – «Τρομοκρατική επίθεση» λέει ο Πούτιν

Ο ένοπλος που σκόρπισε τον θάνατο σε σχολείο στην πόλη Ιζέφσκ της Ρωσίας, έφερε στα ρούχα του το σήμα της σβάστικας

Ένας ένοπλος, που φορούσε μπλουζάκι με σβάστικα, σκότωσε σήμερα 13 ανθρώπους, ανάμεσά τους επτά παιδιά, και τραυμάτισε πάνω από 20 σε ένα σχολείο της Ρωσίας και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Ιζέφσκ της Ρωσίας, περίπου 970 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει την έρευνα σοβαρών εγκλημάτων, ανέφερε ότι ο δράστης και αυτόχειρας φορούσε μπαλακλάβα και σημείωσε ότι εξετάζει τις πιθανές διασυνδέσεις του με νεοναζί.

Η Ανακριτική Επιτροπή τον κατονόμασε: πρόκειται για τον Αρτέμ Καζάντσεφ, ηλικίας περί τα 30 και απόφοιτος του συγκεκριμένου σχολείου.

Η σχέση του δράστη με τον ναζισμό

«Επί του παρόντος οι ερευνητές … διενεργούν έρευνα στην κατοικία του και μελετούν την προσωπικότητα του δράστη, τις απόψεις του και τον περίγυρό του. Ελέγχεται επίσης η πιθανή σχέση του με νεοφασιστικές απόψεις και με νεοναζιστική ιδεολογία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής.

Η Ανακριτική Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο μικρής διάρκειας που δείχνει το πτώμα του δράστη πεσμένο στο πάτωμα μιας τάξης με αναποδογυρισμένα έπιπλα και χαρτιά πεταμένα στο πάτωμα.

Ήταν ντυμένος στα μαύρα και στο μπλουζάκι του υπήρχε μια κόκκινη σβάστικα μέσα σε κύκλο.

Δύο πιστόλια

Σύμφωνα με την Ανακριτική Επιτροπή, οι έξι ενήλικες θύματα του δράστη ήταν δάσκαλοι και φρουροί ασφαλείας. Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους 14 παιδιά, τραυματίστηκαν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο τους ερευνητές, μετέδωσε ότι ο δράστης έφερε δύο πιστόλια και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία.

Τρομοκρατική ενέργεια

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε «απάνθρωπη τρομοκρατική ενέργεια» το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς. «Ο πρόεδρος θρηνεί βαθιά τον θάνατο ανθρώπων και παιδιών σε αυτό το σχολείο όπου έλαβε χώρα μια τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, καθώς ο επιτιθέμενος  φορούσε μαύρη μπλούζα με το ναζιστικό σύμβολο, τη σβάστικα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε πως γιατροί, ψυχολόγου και νευροχειρουργοί έχουν σταλεί με εντολή του Πούτιν επιτόπου στο Ιζέφσκ, που βρίσκεται περίπου 970 χλμ. ανατολικά της Μόσχας.

«Ο πρόεδρος εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες αυτής της απάνθρωπης επίθεσης», πρόσθεσε.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024