Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσικός στρατός: Έδωσαν σκουριασμένα καλάσνικοφ στους έφεδρους

Ρωσικός στρατός: Έδωσαν σκουριασμένα καλάσνικοφ στους έφεδρους

Το περιστατικό έκαναν γνωστό οι ίδιοι μέσω των social media.

Αρκετά είναι τα προβλήματα στη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία και φαίνεται πως είναι δύσκολο να λυθούν μόνο με τη… θυσία μερικών στρατηγών.

Μετά το σάλο που επικράτησε για την απομάκρυνση του επικεφαλής της στρατιωτικής επιμελητείας, στρατηγού Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ, ο οποίος θεωρήθηκε υπεύθυνος για τις ελλείψεις που παρουσίασε το στράτευμα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στην Ουκρανία και τις γκρίνιες για τη διαδικασία επιστράτευσης έρχονται βίντεο και φωτογραφίες για να δείξουν την «φτώχεια» και τις αστοχίες του ρωσικού στρατού.

Ειδικότερα, σε βίντεο που ανήρτησαν επιστρατευμένοι στρατιώτες του ρωσικού στρατού από την περιοχή του Primorye, φαίνεται να τους έχουν χορηγηθεί σκουριασμένα όπλα Καλάσνικοφ.

Αλλαγή του υπεύθυνου ανεφοδιασμού

Από τις πρώτες ημέρες του πολέμου, ο πρώην σοβιετικός στρατός έδειξε μεγάλες δυσκολίες συντονισμού μεταξύ των μονάδων και των διαφορετικών όπλων (Στρατός Ξηράς, Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό), καθώς και οργάνωσης και ανάπτυξης της βασικής επιμελητειακής υποστήριξης για την διεξαγωγή των μαχών.

Το ίδιο ισχύει για την κυκλοφορία των διαταγών του γενικού επιτελείου προς το μέτωπο ή για την μετάβαση των πληροφοριών από το μέτωπο προς το επιτελείο.

Βασικός υπεύθυνος για τα προβλήματα αυτά θεωρήθηκε ο στρατηγός Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ, ο οποίος καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά του.

Επίσημα, άφησε τη θέση του υφυπουργού Άμυνας λόγω της «μετάθεσής του σε άλλη θέση», ενώ αντικαταστάτης του θα είναι ο συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ ο οποίος πλέον θα είναι «υπεύθυνος για τον υλικοτεχνικό ανεφοδιασμό των ενόπλων δυνάμεων».

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024