Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εχασε την ευκαιρία ο Τσιτσιπάς (1-2)

Εχασε την ευκαιρία ο Τσιτσιπάς (1-2)

Ο Ελληνας τενίστας, παρότι προηγήθηκε με 1-0 σετ στο παιχνίδι με τον Φράνσις Τιαφό, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Αμερικανό και η Team World κατέκτησε το Laver Cup.

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας ηττήθηκε στο super tie break από τον Φράνσις Τιαφό και έχασε την ευκαιρία να κρατήσει «ζωντανή» την Team Europe.

Ο Αμερικανός επικράτησε με ανατροπή 2-1 του συμπατριώτη μας (1-6, 7-6 [11], 10-8) και οδήγησε την Team World στην κατάκτηση του Laver Cup για πρώτη φορά.

Ο Φράνσις Τιαφό, ο οποίος στο πρόσφατο US Open είχε κερδίσει τον Ράφαελ Ναδάλ, έδειξε χαρακτήρα στο tie break του δεύτερου σετ, όπου έσωσε 4 match points του Ελληνα τενίστα και παίζοντας έξυπνα στο super tie break πήρε τη νίκη με 2-1.

Μια πάρα πολύ σημαντική νίκη που έδωσε τον τίτλο στην Team World, που… πίκρανε τον Ρότζερ Φέντερερ και πήρε για πρώτη φορά το Laver Cup.

Ο Στέφανος ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και κάνοντας break στο τέταρτο game προηγήθηκε με 3-1. Στο 6o game «έσπασε» για δεύτερη φορά το σερβίς του Αμερικανού και έφτασε στο 5-1, με τον Ελληνα τενίστα λίγο αργότερα να κάνει το 6-1 και να παίρνει το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Τιαφό ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και κοίταξε στα μάτια τον Τσιτσιπά, με τους δύο τενίστες να κρατούν τα σερβίς τους και να οδηγούνται στο tie break. Εκεί ο Στέφανος προηγήθηκε με 6-5, 9-8, 10-9 και 11-10, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του, με τον Τιαφό να κάνει το 13-11 και το 1-1 στα σετ.

Ο Αμερικανός ισοφάρισε και οδήγησε το παιχνίδι στο super tie break. Ο Ελληνας τενίστας ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με μίνι break 2-0, αλλά ο Αμερικανός αντέδρασε άμεσα. Ισοφάρισε αρχικά σε 2-2 και λίγο αργότερα προηγήθηκε με 7-4. Ο Στέφανος μείωσε σε 9-8, αλλά η αντεπίθεσή του δεν είχε συνέχεια. Ο Φράνσις σέρβιρε σωστά και με 10-8 ολοκλήρωσε την ανατροπή και έφτασε στη νίκη, δίνοντας τον τίτλο στην Team World.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024