Ουκρανία: Το Κίεβο αφαιρεί τη διαπίστευση του Ιρανού πρεσβευτή επειδή η Τεχεράνη εφοδιάζει τη Ρωσία με όπλα
«Η ιρανική πλευρά ενημερώθηκε ότι η παράδοση ιρανικών όπλων στη Ρωσία αντιβαίνει ευθέως στην ουδετερότητα, στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ.
Η Ουκρανία θα μειώσει «σημαντικά» τη διπλωματική παρουσία του Ιράν στη χώρα, σε αντίποινα για την παράδοση οπλικών συστημάτων από την Τεχεράνη στη Μόσχα, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες αφότου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο λιμάνι της Οδησσού από πλήγμα που εξαπέλυσαν ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής.
«Σε απάντηση για μια τόσο εχθρική ενέργεια, η ουκρανική πλευρά αποφάσισε να αφαιρέσει από τον πρεσβευτή του Ιράν στην Ουκρανία τη διαπίστευσή του και να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των μελών της διπλωματικής αντιπροσωπείας του Ιράν στο Κίεβο», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.
Διαβάστε επίσης: Ο κόσμος και ο πόλεμος: Ποιος στέκεται ακόμα στο πλευρό του Πούτιν και της Ρωσίας;
«Μη φιλική ενέργεια»
Το υπουργείο σημείωσε ότι η απόφαση του Ιράν να εφοδιάζει με όπλα τη Ρωσία είναι μη φιλική ενέργεια και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις διμερείς σχέσεις.
Ο επιτετραμμένος της ιρανικής πρεσβείας κλήθηκε στο υπουργείο, όπου του ανακοινώθηκε η απόφαση του Κιέβου.
«Η ιρανική πλευρά ενημερώθηκε ότι η παράδοση ιρανικών όπλων στη Ρωσία (…) αντιβαίνει ευθέως στην ουδετερότητα, στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», πρόσθεσε το υπουργείο.
Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κατέρριψε τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής Shahed-136 στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Οδησσού και άλλο ένα τέτοιο αεροσκάφος Mohajer-6 σε άλλη περιοχή.
- Κρήτη: Αυτοκίνητο σε τρελή πορεία πήρε σβάρνα σταθμευμένα ΙΧ και ανετράπη – Σώοι οι τρεις επιβαίνοντες
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετημένη η φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης
- Ο Μέσι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Πινέιρο: «Να μου μιλάς με σεβασμό, όπως εγώ» (vid)
- ΗΠΑ: Πέθανε ξαφνικά ο στενός σύμμαχος του Τραμπ, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ
- Χανιά: Μετέφεραν πλυντήριο ρούχων πάνω σε… ηλεκτρικό πατίνι – Δείτε βίντεο
- Ο Άντι Μπέρναμ θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας – Τον στηρίζει η πλειοψηφία των Εργατικών βουλευτών
- Πέθανε η Αντουανέτ Μπάουερ, η ηθοποιός του Star Trek και του The Twilight Zone
- Hellenic Train: Διακοπή δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης λόγω φωτιάς – Η ανακοίνωση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)





















![Αμερικανός βουλευτής καταγγέλλει ότι ισραηλινοί έποικοι τον έθεσαν «υπό κράτηση» στη Δυτική Όχθη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-11T111604Z_984763959_RC26AMAT2526_RTRMADP_5_ISRAEL-PALESTINIANS-WEST-BANK-KHANNA-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442