Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: «Μη συμμετέχετε στα δημοψηφίσματα - Είναι η χειρότερη προδοσία», λέει ο δήμαρχος της Μελιτόπολης

Ουκρανία: «Μη συμμετέχετε στα δημοψηφίσματα – Είναι η χειρότερη προδοσία», λέει ο δήμαρχος της Μελιτόπολης

Ο Ιβάν Φεντόροφ είναι ο δήμαρχος που είχε απαχθεί στη Μελιτόπολη, τώρα καλεί σε αποχή από τα δημοψηφίσματα που ξεκίνησαν σήμερα.

Σε αποχή από τα δημοψηφίσματα που ξεκίνησαν σήμερα καλεί ο Ιβάν Φεντόροφ, δήμαρχος της Μελιτόπολης που είχε απαχθεί τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου από τους Ρώσους. Η Μελιτόπολη βρίσκεται στη Ζαπορίζια, μία από τις τέσσερις περιοχές όπου θα διεξαχθούν τα δημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Σε μήνυμά του στο Telegram, ο Φεντόροφ, ανάμεσα σε άλλα, έγραψε: «Καλούμε τους κατοίκους των κατεχομένων εδαφών να μη συμμετάσχουν στο ψευδο-δημοψήφισμα με οποιονδήποτε τρόπο. Η συμμετοχή σε αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζουν το αιματηρό σχέδιο για την κλιμάκωση του πολέμου κατά της Ουκρανίας, ότι γίνονται εθελοντικά μέρος μιας κλειστής ολοκληρωτικής κοινωνίας, ότι αναλαμβάνουν μέρος της ευθύνης για εγκλήματα πολέμου, ότι συμφωνούν με την επιστράτευση ανδρών ηλικίας 16-55 ετών για την αναπλήρωση των ρωσικών στρατευμάτων, ότι διαπράττουν ποινικό αδίκημα».

«Προδοσία»

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «το πιο σημαντικό, η συμμετοχή σε ένα ψευδο-δημοψήφισμα είναι η χειρότερη προδοσία». «Μην ανοίγετε την πόρτα στους εισβολείς. Μην πηγαίνετε στα εκλογικά κέντρα. Αγνοήστε εντελώς την όλη εκλογική διαδικασία. Μείνετε όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον ρωσικό στρατιωτικό και εχθρικό εξοπλισμό. Οι ηρωικές ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας μας θα απελευθερώσουν σίγουρα όλα τα κατεχόμενα εδάφη από τον ρατσισμό».

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024