Αναστασιάδης: Ο Ερντογάν τολμά και μιλάει ενώ απειλεί τα ελληνικά νησιά και κατέχει το 37% της Κύπρου
Ο πρόεδρος της Κύπρου καταφέρθηκε εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Σκληρή επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε ο Νίκος Αναστασιάδης από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο πρόεδρος της Κύπρου έψεξε τον Τούρκο ομόλογό του για τις επεκτατικές βλέψεις του και την επιθετική ρητορική του.
Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά απορρίπτει και θα συνεχίσει να απορρίπτει οποιαδήποτε λύση δύο κρατών. Θα ήθελα να δω την πατρίδα μου, ενωμένη, τις δύο πλευρές να ζουν και να εξελίσσονται μαζί».
- Διαβάστε επίσης: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς» – Νέα εμπρηστική ανάρτηση Ερντογάν
Καθημερινές απειλές
Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις καθημερινές απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και συγκεκριμένα την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, κόντρα σε κάθε διεθνή νόμο και κανόνα, καθώς και τις δεκάδες καθημερινές παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη του ελληνικού εναέριου χώρου, προσθέτοντας ότι η Τουρκία, κατέχει το 37% του νησιού του, της Κύπρου, με στρατό.
«Για ποιες αλήθειες μιλάει ο κ. Ερντογάν; Για την αλήθεια ότι το ένα τρίτο των Κυπρίων αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους και να ζουν αλλού; Για την αλήθεια ότι ο κ. Ερντογάν δεν δέχεται καμία από τις λύσεις που του προτείνει ο ΟΗΕ για ένα κράτος;», πρόσθεσε και ζήτησε από τους προέδρους των κρατών να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τις ενέργειες της Τουρκίας, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.
«Η ελληνοκυπριακή πλευρά απορρίπτει και θα συνεχίσει να απορρίπτει οποιαδήποτε λύση δύο κρατών, την οποία θέλει να περάσει η Τουρκία. Θα ήθελα να δω την πατρίδα μου, ενωμένη, τις δύο πλευρές να ζουν και να εξελίσσονται μαζί. Για ένα καλύτερο και πιο σταθερό μέλλον για την ανθρωπότητα».
Δείτε την ομιλία Αναστασιάδη
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
- «Συμφώνησαν ΑΕΚ και Μοντερέι για τον Πινέδα» (pic)
- Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας
- Ιράν: Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών των ΗΠΑ – Στοχοποίησαν πολιτικές υποδομές
- Δάσκαλος κατά μαθητή: Τι λένε Ντε Λα Φουέντε και Σκαλόνι για την σχέση τους (pic)
- Τι πρέπει να ξέρουμε για τον ιό του Δυτικού Νείλου – Οι ηλικιακές ομάδες που πρέπει να προσέχουν
- Μάθετε μια νέα γλώσσα, επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου – Τι δείχνει νέα έρευνα
- Οι «Βρικόλακες» του Χένρικ Ίψεν επιστρέφουν για 3η χρόνια στο θέατρο Radar
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442