Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμβλώσεις: Λόγος παραίτησης για την πλειοψηφία των γυναικών

Αμβλώσεις: Λόγος παραίτησης για την πλειοψηφία των γυναικών

Μεγάλο ποσοστό γυναικών θα εγκατέλειπε τη θέση της εάν οι απόψεις του εργοδότη τους δεν ευθυγραμμίζονται με τις δικές τους.

Σε μια περίοδο που οι αμερικανικές εταιρείες προσπαθούν να διατηρήσουν τα ταλέντα τους, και αντιστοιχούν δύο θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο, εκτός από τις συνθήκες εργασίας και τις απολαβές υπάρχει άλλη μια παράμετρος, η οποία μπορεί να στερήσει στελέχη από μία επιχείρηση: η άποψή τους για τις αμβλώσεις.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήγαγε η επενδυτική πλατφόρμα Ellevest, το 44% των γυναικών δήλωσαν ότι θα εγκατέλειπαν την τρέχουσα εργασία τους εάν οι απόψεις του εργοδότη τους για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα δεν ευθυγραμμίζονται με τις δικές τους.

Το ποσοστό ανεβαίνει στο 56% για τις millennial γυναίκες, οι οποίες αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα στο εργατικό δυναμικό. Περίπου ένας στους τρεις, ή το 35% των εργαζομένων είναι millennials.

Περισσότεροι από τους μισούς από τους σχεδόν 2.500 ερωτηθέντες είπαν επίσης ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την κατάργηση των αμβλώσεων επηρέασε την οικονομική τους νοοτροπία.

Οι δεσμεύσεις των εταιρειών

Υπενθυμίζεται ότι έκτοτε πολλές εταιρείες έχουν υποσχεθεί να πληρώσουν για τα έξοδα ταξιδιού και για ό,τι άλλο χρειάζεται προκειμένου εργαζόμενοί τους να μεταβαίνουν σε άλλη πολιτεία προκειμένου να υποβληθούν σε άμβλωση.

Σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg ότι οι άνθρωποι που ζουν σε πολιτείες στις οποίες απαγορεύονται οι αμβλώσεις πρέπει να διανύσουν κατά μέσο όρο 556 μίλια για να λάβουν φροντίδα.

Ορισμένες από τις απαγορεύσεις σε αυτές τις πολιτείες έχουν από τότε αμφισβητηθεί στο δικαστήριο. Η άμβλωση απαγορεύεται επί του παρόντος σε 14 πολιτείες.

«Η οικονομική υγεία των γυναικών είναι αυτή τη στιγμή η χειρότερη που ήταν τα τελευταία πέντε χρόνια», ανέφερε σε δελτίο τύπου η επικεφαλής ερευνών της Ellevest , Κέιτ Σάλιβαν. Τόνισε ότι η πανδημία Covid-19 και ο πληθωρισμός αποτελούν βασικούς μοχλούς της οικονομικής ανασφάλειας των γυναικών και πρόσθεσε ότι το νέο τοπίο των αμβλώσεων «θολώνει» το οικονομικό μέλλον πολλών γυναικών.

«Δεν είναι περίεργο ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών έχει πέσει, ακόμη και όταν οι γυναίκες επιστρέφουν στο εργατικό δυναμικό», είπε η Σάλιβαν.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024