Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Προσπαθούν να εξοικονομήσουν ενέργεια ακόμη κι από το βράσιμο των μακαρονιών

Ιταλία: Προσπαθούν να εξοικονομήσουν ενέργεια ακόμη κι από το βράσιμο των μακαρονιών

Πώς να μαγειρέψετε τα μακαρόνια εξοικονομώντας ενέργεια - Οι Ιταλοί βρήκαν τον τρόπο.

Τρικς για να περιορίσουν την ποσότητα ρεύματος που χρησιμοποιούν εφηύραν οι Ιταλοί.Οι γείτονες μας μάλιστα ξεκίνησαν από τον τρόπο που μαγειρεύονται τα μακαρόνια, καθώς αυτά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διατροφή τους.

Όπως αναφέρει το Bussiness Insider κάποιοι Ιταλοί έχουν αρχίσει να μαγειρεύουν τα αγαπημένα τους ζυμαρικά με την κουζίνα από κάποια στιγμή και μετά κλειστή, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μειώσουν τους ακριβούς λογαριασμούς ρεύματος.

Αν και στις συνταγές συστήνεται η φωτιά να παραμένει σε υψηλή θερμοκρασία, ο Ιταλός νομπελίστας στη Φυσική, Τζόρτζιο Παρίσι, ανήρτησε πρόσφατα στον λογαριασμό του στο Facebook ότι τα μακαρόνια μπορούν να ετοιμαστούν σε χαμηλή φωτιά, εφόσον το νερό έχει φτάσει σε σημείο βρασμού.

Συμβουλές για το… βράσιμο της μακαρονάδας

Η συμβουλή του είναι να κρατήσει κανείς το καπάκι στην κατσαρόλα και με αυτή τη μέθοδο καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια, ενώ τα μακαρόνια βράζουν κανονικά.

Μέθοδος 1

Ο νομπελίστας αναδημοσίευσε μάλιστα ανάρτηση του Αλεσάντρο Μπουσίρι Βίτσι, ενός αρχιτέκτονα, ο οποίος είπε ότι μπορείτε να κλείσετε και εντελώς τη φωτιά, αφού έχει βράσει το νερό. Για να γίνουν τα μακαρόνια, αρκεί να κρατήσετε το καπάκι και να το αφήσετε για ένα επιπλέον λεπτό. Με τη μέθοδο αυτή, σύμφωνα με τον Μπουσίρι Βίτσι, μπορεί κανείς να εξοικονομήσει τουλάχιστον οκτώ λεπτά κατανάλωσης ενέργειας.

Παθητικό μαγείρεμα

Η Ιταλική Ένωση Τροφίμων πρότεινε επίσης το «παθητικό μαγείρεμα», δηλαδή το κλείσιμο του ματιού κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, για να εξοικονομηθεί έως και 47% ενέργειας.

Ωστόσο, εν μέσω όλων αυτών των συμβουλών, ορισμένοι Ιταλοί σεφ εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.

Ίσως όχι και τόσο καλή ιδέα το να κλείσετε το μάτι

Ο Γουσφι Μεσιέχα, σεφ σε ιταλικό εστιατόριο στη Ρώμη, τόνισε ότι τα μακαρόνια θα συνεχίσουν να βράζουν εάν σβήσει κανείς το μάτι, αλλά «θα μαγειρευτούν πολύ άσχημα».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο σεφ Βιντσέντζο Φεόλα δήλωσε ότι όταν τα μακαρόνια μαγειρεύονται με αυτόν τον τρόπο δεν έχουν τη σωστή υφή, κολλάνε και έχουν τη γεύση του παραψημένου.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024