Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΑΣ Νάξου: Η πατάτα Νάξου… εξαντλήθηκε

ΕΑΣ Νάξου: Η πατάτα Νάξου… εξαντλήθηκε

Τα αποθέματά της έχουν εξαντληθεί

Στην διάρκεια και της φετινής καλοκαιρινής περιόδου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό πατάτας Νάξου ΠΓΕ που καλλιεργούν οι αγρότες του νησιού.

Παράλληλα, ανακοινώνει ότι, προς το παρόν, δεν είναι δυνατή η διάθεση Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. στην αγορά από την ίδια την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, καθώς τα αποθέματά της έχουν εξαντληθεί. Εκτιμάται, ότι η διάθεση φρέσκιας πατάτας Νάξου θα είναι εκ νέου δυνατή τον Δεκέμβριο του 2022.

Διαβάστε επίσης: Πατάτα: 9+1 μυστικά για σωστή και ποιοτική συγκομιδή

Τέλος, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές και τους ζητά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν πατάτα Νάξου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι θα πάρουν το σωστό προϊόν κι όχι … απομιμήσεις!

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ευχαριστεί τους Ναξιώτες πατατοπαραγωγούς που για άλλη μια χρονιά εμπιστεύθηκαν στην Ε.Α.Σ. την σοδειά τους αλλά και τους καταναλωτές, οι οποίοι τίμησαν με την προτίμησή τους αυτό το πολύτιμο και πιστοποιημένο προϊόν της ευλογημένης ναξιώτικης γης.

Η ξακουστή πατάτα Νάξου, παράγεται κυρίως στα πεδινά παραθαλάσσια χωράφια με παραδοσιακό τρόπο λίπανσης εδώ και δεκαετίες και έχει παίξει σπουδαίο ρόλο στην ιστορία και στην ανάπτυξη όχι μόνο της Νάξου αλλά και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Περισσότερες από 200 οικογένειες ασχολούνται με την καλλιέργεια  της πατάτας της Νάξου, ενώ κάθε χρόνο 8.000 τόνοι παράγονται στο νησί.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024