Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σεβτσένκο παρέδωσε στον Λεβαντόφσκι ένα περιβραχιόνιο στα χρώματα της Ουκρανίας

Ο Σεβτσένκο παρέδωσε στον Λεβαντόφσκι ένα περιβραχιόνιο στα χρώματα της Ουκρανίας

Ο παλαίμαχος Ουκρανός επιθετικός, Αντρέι Σεβτσένκο, παρέδωσε στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ένα περιβραχιόνιο της Ουκρανίας, σε μια συμβολική κίνηση, εν όψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ο Αντρέι Σεβτσένκο, προέβη σε μία σημαντική και συμβολική κίνηση, παραδίδοντας στον αρχηγό της εθνικής Πολωνίας, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ένα περιβραχιόνια με τα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας.

Η Πολωνία ήταν από τις πρώτες χώρες που έδειξαν έμπρακτα τη συμπαράστασή της στην «γειτόνισσα» Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο επιθετικός μάλιστα της Μπαρτσελόνα, αγωνιζόμενος τότε ακόμα στην Μπάγερν Μονάχου, είχε φορέσει ένα αντίστοιχο περιβραχιόνιο σε αναμέτρηση των Βαυαρών, ως ένδειξη συμπαράστασης.

Διαβάστε επίσης: Super League: Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου

«Είναι μία συμβολική χειρονομία. Ευχαριστούμε τον Ρόμπερτ και τους Πολωνούς για όλα όσα έχουν κάνει για εμάς. Θα ήθελα από τον Ρόμπερτ να το πάρει συμβολικά μαζί του στο Παγκόσμιο Κύπελλο», τόνισε ο θρύλος του ουκρανικού ποδοσφαίρου.

Από την πλευρά του ο Λέβα είπε:

«Ένιωσα ότι το να παίξω με το περιβραχιόνιο της Ουκρανίας, όπως έκανα αμέσως μετά την έναρξη της εισβολής στη χώρα τους, θα ήταν μια ξεκάθαρη χειρονομία εκ μέρους μου, δείχνοντας στον κόσμο ότι αυτός ο πόλεμος συμβαίνει πραγματικά.

Πρέπει να μιλήσουμε και εμείς οι αθλητές γι’ αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Πολωνούς που βοήθησαν την Ουκρανία με διάφορους τρόπους.

Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να παλεύεις για την ελευθερία και εμείς οι Πολωνοί ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει πόλεμος.

Παίζοντας με το περιβραχιόνιο, ήθελα να δημοσιοποιήσω τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Και τώρα μας επέστρεψαν οι ευχαριστίες, για τις οποίες είμαι πολύ υπερήφανος.

Δεν ήξερα ποια θα ήταν η κλίμακα της αντίδρασης στη χειρονομία μου, αλλά ήθελα να είναι μεγάλη. Όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τι συμβαίνει, τόσο το καλύτερο.

Γι’ αυτό άξιζε να μιλήσουμε γι’ αυτό, κάνοντας αυτές τις χειρονομίες. Και ο ρόλος των αθλητών; Έχουμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε.

Δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με αυτό ή εκείνο ή ότι κάτι αφορά μόνο εμάς ή τους Ουκρανούς. Τα έθνη που αγωνίζονται για την ελευθερία πρέπει να υποστηριχθούν»

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024