Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στις βασικές αρχές της ναυαγοσωστικής εκπαιδεύτηκαν οι Δημότες Διονύσου

Στις βασικές αρχές της ναυαγοσωστικής εκπαιδεύτηκαν οι Δημότες Διονύσου

Οι δημότες Διονύσου είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν βασικές τεχνικές της ναυαγοσωστικής για να γνωρίζουν τι να κάνουν σε περίπτωση που κινδυνεύσει κάποιος συνάνθρωπος τους στη θάλασσα.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ, σε συνεργασία με το Δήμο Διονύσου και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  έννοιες της Ναυαγοσωστικής (θεωρητικό μάθημα και πρακτική άσκηση). Διδάχτηκαν τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο, δηλαδή είσοδο από θάλασσα, πισίνα κλπ, τρόπους προσέγγισης θύματος με διασωστικό κολύμπι, λαβές για ανάσυρση του θύματος, τρόπους μεταφοράς του θύματος, έξοδο από το υγρό στοιχείο και στο τέλος έλαβαν εκπαίδευση στη παροχή Α΄Βοηθειών. Στους συμμετέχοντες δόθηκε Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών, ενώ ενίσχυσε και την ευαισθητοποίηση για εθελοντική και κοινωνική προσφορά. Επίσης στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκε εγγραφή δημοτών στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Διονύσου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, δήλωσε: «Άλλη μία χρήσιμη δράση που αποσκοπεί στην πρόληψη των ατυχημάτων στο νερό, υλοποιήθηκε το Σάββατο 17/9 από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας σε συνεργασία με το  Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων από τους πιστοποιημένους και έμπειρους ειδικούς της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ διασφαλίζει την αποτελεσματική πρόληψη που είναι το ζητούμενο στα θέματα υγείας».

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δομών Υγείας Γεωργία Κριεμάδη, δήλωσε: «Οι δημότες μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πολύ χρήσιμο σεμινάριο για την πρόληψη ατυχημάτων στο νερό και να εκπαιδευτούν από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ. Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Διονύσου συνεχίζει με δράσεις που αποσκοπούν σε μια καλύτερη υγεία για όλους τους συμπολίτες μας».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Η προσέλευση του κοινού στο νέο πρόγραμμα της ναυαγοσωστικής αποδεικνύει την ανάγκη για εκπαίδευση σε βασικές έννοιες διάσωσης στο υγρό στοιχείο. Ζούμε σε μία χώρα που περιτριγυριζόμαστε από παραλίες και παρόλα αυτά, δεν υπάρχει η κατάλληλη γνώση ώστε να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε και τους γύρω μας σε περίπτωση πνιγμού. Είναι επιτακτική, λοιπόν, η ανάγκη για τη συνέχεια τέτοιου είδους εκπαιδεύσεων».

Ο Δήμος Διονύσου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον τον ιδιοκτήτη και το προσωπικό του κολυμβητηρίου κ.Κώστα Παπασταθόπουλο, τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΔΟΚ και κύριο εκπαιδευτή κ. Παντελή Καστρινακη και τις εκπαιδεύτριες – διασώστριες κ. Άννα Οικονομου και Σταματούλα Δήμου.

Στη δράση παραβρέθηκε και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δομών Υγείας Γεωργία Κριεμάδη.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024