Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Λευκάδας: Με ναυαγοσώστες οι πολυσύχναστες παραλίες του νησιού

Δήμος Λευκάδας: Με ναυαγοσώστες οι πολυσύχναστες παραλίες του νησιού

Με συνολική δαπάνη 170.000€ ο Δήμος Λευκάδας εξασφάλισε τις υπηρεσίες 7 ναυαγοσωστών για τις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού.

Ο Δήμος Λευκάδας γνωστοποιεί, ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ώστε να εξασφαλιστεί η ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών για την θερινή περίοδο 2022, δαπάνη αξίας 169.508,89€.

Σύμφωνα με τον Δήμο Λευκάδας, οι ναυαγοσώστες βρίσκονται στις θέσεις τους, σε όλες τις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Λευκάδας, όπως αυτές προσδιορίστηκαν από την αρμόδια επιτροπή, και θα παραμείνουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως και τις 18:00 το απόγευμα.

Οι επτά (7) ναυαγοσώστες, που ελέγχουν έκταση ακτής σε ακτίνα διακοσίων (200) μέτρων εκατέρωθεν των βάθρων τους, βρίσκονται στις εξής παραλίες:

  1. Κάθισμα (2)
  2. Άγιος Ιωάννης (2)
  3. Μικρός Γιαλός (1)
  4. Κάστρο (1)
  5. Άγιο Νικήτα (1)

Ο Δήμος Λευκάδας παράλληλα δημιούργησε ένα κατάλογο παραινέσεων προς τους λουόμενους για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων που αναφέρει:

* Όπου υπάρχει βάθρο ναυαγοσώστη προτιμούμε να κολυμπάμε εντός εμβέλειας 200μ. εκατέρωθεν του πύργου.

* Μικρά παιδιά και λουόμενοι υψηλού κινδύνου άνω των 65 ετών, να μην κολυμπούν χωρίς εποπτεία ή συνοδεία και άλλου ενήλικα, ακόμα και αν υπάρχει ναυαγοσώστης.

* Τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να διαφεύγουν της προσοχής μας, γιατί μπορεί να μπουν στο νερό δίχως να το αντιληφθούμε.

* Δεν μπαίνουμε στη θάλασσα μετά από φαγητό για τουλάχιστον τρεις ώρες, και δεν ταΐζουμε μικρά παιδιά στη θάλασσα.

* Δεν κολυμπάμε στα ανοιχτά, όσο καλή γνώση και αν έχουμε. Μπορούμε να κολυμπάμε κατά μήκος της ακτογραμμής.

* Σε περίπτωση που ενώ κολυμπάμε αισθανθούμε κράμπα, κούραση ή αδιαθεσία, διατηρούμε την ψυχραιμία μας, καλούμε σε βοήθεια και δεν σπαταλούμε άσκοπα τις δυνάμεις μας.

* Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα κρύα νερά που επικρατούν στην περιοχή μας, και έχουν προβλήματα με την καρδιά, καλό είναι να αποφεύγουν την κολύμβηση, εκτός αν έχουν πρόσφατα επισκεφτεί τον γιατρό τους και έχει γνωμοδοτήσει διαφορετικά.

* Σε οποιαδήποτε περίπτωση δούμε κάποιον που φαίνεται να κινδυνεύει, ακόμα και αν είμαστε σίγουροι, καθώς ο πνιγμένος δεν φωνάζει (σιωπηλός πνιγμός), ενημερώνουμε τον ναυαγοσώστη ή τους γύρω μας.

* Σε περίπτωση που ανασύρουμε άνθρωπο από τη θάλασσα χωρίς αισθήσεις, καλούμε με ψυχραιμία το 166 και ενημερώνουμε ακριβώς για ότι βλέπουμε, αλλά και το ακριβές σημείο.

* Δεν προσεγγίζουμε θύμα που κινδυνεύει αν δεν έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις, εκτός αν υπάρχει κοντά σωσίβιο ή κάτι το οποίο μπορούμε να δώσουμε να πιαστεί.

* Για οποιαδήποτε απορία, δε διστάζουμε να μιλάμε με τον ναυαγοσώστη σχετικά με τη σήμανση, σημαίες καιρού κλπ, και γενικά ότι άλλο χρειαζόμαστε.

* Ακούμε τις συμβουλές και τις συστάσεις του ναυαγοσώστη, που σκοπό έχουν να μας προστατεύσουν.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024