Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς ναυαγοσώστες αρκετές παραλίες

Χωρίς ναυαγοσώστες αρκετές παραλίες

Χωρίς ναυαγοσώστες παραμένουν πολυσύχναστες παραλίες σε πολλούς Δήμους της χώρας παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Οι πόροι για να καλυφθούν οι ανάγκες δεν επαρκούν κατά πως φαίνεται ενώ το μηναίο κόστος του κάθε «πύργου» έχει πολλαπλασιαστεί.

Χωρίς ναυαγοσώστες παραμένουν αρκετές παραλίες της χώρας σε διάφορους Δήμους. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, έχει εντοπίσει ήδη σε έναν αριθμό 54 Δήμων σε μια καταγραφή που συνεχίζεται, πως τουλάχιστον το 20% δεν διαθέτει ναυαγοσωστικούς πύργους.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως 136 από τους 332 Δήμους σε όλη την χώρα έχουν ανάγκη από ναυαγοσώστες στις παραλίες που είναι στα διοικητικά όρια ευθύνης τους. Αν λοιπόν ήδη έχει εντοπιστεί ένα 20% στους 54 Δήμους χωρίς κάλυψη τότε το ποσοστό αυτό αναμένεται να διευρυνθεί.

Αυτό που κάνει εντύπωση και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους Δήμους προκειμένου να στελεχώσουν με ναυαγοσώστες τους «πύργους» στις παραλίες είναι το κόστος. Στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο Δημήτρη Παπαστεργίου, πως από 2.800€ που κόστιζε τον μήνα ο κάθε «πύργος» πλέον κοστίζει από 7.000€ έως 10.000€ . Ποσό που είναι προφανές πως οι περισσότεροι Δήμοι δεν έχουν για να δώσουν και για αυτό ζητείται περαιτέρω χρηματοδότηση ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά.

Επίσης, από ότι έγινε αντιληπτό ανάμεσα στους αυτοδιοικητικούς πέρα το κόστος, υπάρχει και αδυναμία εύρεσης ναυαγοσωστών. Μιας πολύτιμης υπηρεσίας που σώζει ζωές στις πολυσύχναστες παραλίες της χώρας, δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας και φυσικά διαφημίζει την χώρα μας και πρέπει να υπάρχει.

21 εκ. Ευρώ απαιτούνται για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών 143 δήμων

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024