Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπραντ Πιτ κάνει ντεμπούτο-έκπληξη ως γλύπτης σε γκαλερί τέχνης στη Φινλανδία

Ο Μπραντ Πιτ κάνει ντεμπούτο-έκπληξη ως γλύπτης σε γκαλερί τέχνης στη Φινλανδία

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε μαζί με τον Αυστραλό μουσικό Νικ Κέιβ και τον Βρετανό γλύπτη Τόμας Χάουζιγκο στην πρώτη του δημόσια έκθεση τέχνης. Πολυτάλαντος και «σε μεγάλο βαθμό αυτοδίδακτος».

Ο Μπραντ Πιτ αποκάλυψε τα γλυπτά του σε ένα μουσείο τέχνης δίπλα στη λίμνη της Φινλανδίας, στο πλαίσιο της πρώτης δημόσιας έκθεσης τέχνης του ηθοποιού, η οποία αποτέλεσε απροσδόκητη έκπληξη για τη σκανδιναβική χώρα.

Η έκθεση βρίσκεται στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Φινλανδίας, το Τάμπερε, και είναι η πρώτη φορά που ο «σε μεγάλο βαθμό αυτοδίδακτος» Αμερικανός σταρ παρουσιάζει τα γλυπτά του στο κοινό, όπως ανακοίνωσε το Μουσείο Τέχνης Sara Hildén.

Τα γλυπτά του Πιτ αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο τον 58χρονο ηθοποιό το Σάββατο, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έκθεσης του Βρετανού καλλιτέχνη Τόμας Χάουζαγκο, μαζί με μια σειρά κεραμικών του Αυστραλού μουσικού Νικ Κέιβ.

«Για τον Νικ και εμένα αυτός είναι ένας νέος κόσμος και η πρώτη μας είσοδος. Απλώς νιώθουμε ότι αυτό είναι το σωστό για μας τώρα», δήλωσε ο Πιτ στο φινλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Yle κατά την τελετή των εγκαινίων.


Τα εννέα έργα του Πιτ στην έκθεση περιλαμβάνουν ένα χυτευμένο σύνολο από γύψο που «απεικονίζει μια ανταλλαγή πυροβολισμών» και μια σειρά από γλυπτά σιλικόνης σε σχήμα σπιτιού, που το καθένα έχει χτυπηθεί από διαφορετικού διαμετρήματος πυρομαχικά.

«Για μένα πρόκειται για αυτοκριτική. Πρόκειται για το πού έχω κάνει λάθος στις σχέσεις μου, πού έχω κάνει το σωστό, πού είμαι συνυπεύθυνος», δήλωσε ο Πιτ στα εγκαίνια. «Για μένα, γεννήθηκε από την ανάγκη αυτού που ονομάζω ριζική απογραφή του εαυτού μου, το να γίνω πραγματικά βάναυσα ειλικρινής μαζί μου και να λάβω υπόψη μου αυτούς που μπορεί να έχω πληγώσει, στιγμές που απλά έχω κάνει λάθος».

Ο ηθοποιός φέρεται να άρχισε να ασχολείται με την αγγειοπλαστική μετά το διαζύγιό του με την Αντζελίνα Τζολί, περνώντας έως και 15 ώρες την ημέρα στο στούντιο του Houseago στο Λος Άντζελες το 2017. Είχε δηλώσει στο GQ τον Αύγουστο ότι θεωρούσε την ενασχόλησή του με την κεραμική όχι ως τέχνη, αλλά ως ένα «σόλο, πολύ ήσυχο, πολύ απτικό άθλημα».

Η απροσδόκητη επίσκεψη του Πιτ  αιφνιδίασε τη σκανδιναβική χώρα, καθώς η συμμετοχή του στην έκθεση δεν είχε ανακοινωθεί.


«Υπό αυτή την έννοια, αυτό είναι συναρπαστικό και υπέροχο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η επικεφαλής επιμελήτρια Sarianne Soikkonen. Η ίδια πρόσθεσε ότι η απόφαση του Χουζάγκο να συμπεριλάβει τους φίλους του στην έκθεσή του διαμορφώθηκε από την πανδημία και «τα γεγονότα στην προσωπική ζωή του Χουζάγκο».

Εκτός από τη φιλοξενία των γλυπτών του Πιτ για πρώτη φορά, η έκθεση τέχνης είναι το ντεμπούτο του Χουζάγκο στις σκανδιναβικές χώρες και η πρώτη έκθεση κεραμικών του Κέιβ.

Ο μουσικός, ο οποίος σπούδασε ζωγραφική στο Caulfield Institute of Technology στη Μελβούρνη πριν ασχοληθεί με τη μουσική, δημιούργησε 17 κεραμικά αγαλματίδια ζωγραφισμένα στο χέρι που απεικονίζουν «τη ζωή του διαβόλου σε 17 σταθμούς», τα οποία παραπέμπουν στο ενδιαφέρον του για τα βικτοριανά αγαλματίδια Staffordshire Flatback, των οποίων είναι συλλέκτης.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024