Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Adani Group: Ο Ινδός μεγιστάνας που εκτοπίζει τους κροίσους της Δύσης από την κορυφή των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη

Adani Group: Ο Ινδός μεγιστάνας που εκτοπίζει τους κροίσους της Δύσης από την κορυφή των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη

Ο Γκαουτάμ Αντάνι ξεκίνησε τη χρονιά στο νούμερο 14 της λίστας του Bloomberg Billionaires Index, τον περασμένο μήνα μπήκε στη κορυφαία τριάδα και πλέον κατακτά τη δεύτερη θέση

Λιγότερο από ένα μήνα χρειάστηκε ο Ινδός μεγιστάνας Γκαουτάμ Αντάνι για να ανέβει ένα ακόμη, κρίσιμο, σκαλοπάτι στην παγκόσμια κατάταξη των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη εκτοπίζοντας μάλιστα τον Αμερικανό κροίσο Τζεφ Μπέζος από τη δεύτερη θέση της επίλεκτης λίστας. Πλέον ο μόνος που απομένει να εμποδίζει τον 60χρονο μεγαλοβιομήχανο να «πιάσει» την κορυφή της λίστας είναι ο Ίλον Μασκ.

Πρόκειται για μια εκπληκτική πορεία που δίνει σχεδόν… μυθικές διαστάσεις στο προσωπικό story του μοναδικού Ασιάτη που καταφέρνει να σπάσει το μονοπώλιο των Δυτικών δισεκατομμυριούχων στην κορυφαία δεκάδα του πλανήτη. Και αυτό, ενώ το όνομα του παραμένει ακόμη άγνωστο στο ευρύ κοινό της Δύσης.

Διαβάστε επίσης: Ο Ινδός μεγιστάνας που επενδύει μυθικά ποσά στις ΑΠΕ

Άνοδος 12 θέσεων σε 9 μήνες 

Ο αυτοδημιούργητος Ινδός ξεκίνησε τη χρονιά στο νούμερο 14 του Bloomberg’s Billionaire Index, τον περασμένο μήνα έγινε ο πρώτος Ασιάτης που μπήκε στην κορυφαία τριάδα του πλανήτη και τελικά ο νεότερος απολογισμός της περιουσίας του αφήνει και τον Τζεφ Μπέζος να «βλέπει» την… πλάτη του.

Η περιουσία του Αντάνι, ο οποίος παράτησε τις σπουδές του στο δεύτερο έτος προκειμένου να εργαστεί, υπολογίζεται μεταξύ των 147 και των 152 δισ. δολαρίων σύμφωνα με τους αντίστοιχους υπολογισμούς του Forbes και του Bloomberg.

Την ίδια ώρα η περιουσία του Μπέζος έχει περιοριστεί γύρω στα 146 δισ. δολάρια, ποσό που τον τοποθετεί στην τρίτη θέση της λίστας του Bloomberg και στην τέταρτη της λίστας δισεκατομμυριούχων του Forbes. Ειδικά η μετοχή της Amazon μετρά απώλειες που ξεπερνούν φέτος το 25%, με αποτέλεσμα από τη προσωπική περιουσία του Μπέζος να έχουν κάνει… φτερά πάνω από 45 δισ. δολάρια μέσα σε λίγους μήνες.

Ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της Tesla, Ίλον Μασκ, διατηρεί μεν την πρωτιά με μεγάλη διαφορά, στα 260 δισ. δολάρια, ωστόσο σχολιαστές επισημαίνουν πως με τον ρυθμό που «καλπάζουν» οι μετοχές των επιχειρήσεων του Αντάνι, σε σχέση με τις ισχυρές πιέσεις που δέχονται οι αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές στη Wall Street, μια ακόμη ανατροπή δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί.

Η ενδυνάμωση του Adani Group 

Από τις έξι εισηγμένες εταιρείες του Adani Group, οι πέντε μετρούν άνοδο που ξεπερνά το 1.000% (ή και πολύ παραπάνω) από τον Απρίλιο του 2020, με αποτέλεσμα η περιουσία του Ινδού βιομήχανου να έχει εκτοξευτεί κατά 61 δισ. δολάρια μέσα στην τελευταία χρονιά. Η άνοδος αυτή είναι σχεδόν πέντε φορές μεγαλύτερη από ότι κατάφερε οποιοσδήποτε άλλος επιχειρηματίας της λίστας του Bloomberg.

Ο πολυσχιδής όμιλος του Αντάνι δραστηριοποιείται σε πολλούς κλάδους, από τις κατασκευές και τις πρώτες ύλες έως τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα media και την διαχείριση λιμανιών και αεροδρομίων. Χαρακτηριστικά είναι ο νούμερο ένα όμιλος της Ινδίας σε εξόρυξη άνθρακα και παραγωγή θερμικής ενέργειας και η κορυφαία εταιρεία διακίνησης φυσικού αερίου. Μόνο τη φετινή χρονιά έχει επιδοθεί σε ένα ράλι εξαγορών που επέκτεινε περαιτέρω το φάσμα της δραστηριοποίησης του.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024