Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση, η προηγούμενη ήταν της τάξης των 50 μονάδων βάσης, με την οποία συνεχίζει τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής.
Η ΕΚΤ μάλιστα προανήγγειλε περαιτέρω αυξήσεις στις επόμενες συνεδριάσεις της, τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο, καθώς ο πληθωρισμός της ευρωζώνης βρίσκεται στο υψηλότερο ποσοστό εδώ και σχεδόν μισό αιώνα και κινδύνευε να παγιωθεί.
«Η νομισματική πολιτική προσπαθεί πάντα να δρα για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, ο οποίος θα έχει αντίκτυπο στις καταναλωτικές δαπάνες και στις επενδύσεις των επιχειρήσεων… και η περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά δεδομένα», τόνισε ο de Guindos σε οικονομική εκδήλωση στη Μαδρίτη.
«Ο πληθωρισμός είναι το μεγαλύτερο πλήγμα για τους Ευρωπαίους », πρόσθεσε.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.