Ντιαό: «Το μπάσκετ παραμένει ομαδικό σπορ»
Ο Μπορίς Ντιαό μίλησε για το Eurobasket που τελειώνει σήμερα και τόνισε πως το μπάσκετ δεν πρέπει να στηρίζεται στον ένα παίκτη αλλά στο σύνολο.
Ο Μπορίς Ντιαό που εκτελεί χρέη τζένεραλ μάνατζερ της εθνικής Γαλλίας μίλησε για το εφετινό Eurobasket λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελικού μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας.
Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής τόνισε πως το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και ότι λόγω αυτού Ελλάδα, Σλοβενία και Σερβία έμειναν εκτός μεταλλίων.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Το μπάσκετ παραμένει ομαδικό σπορ. Παίζουν πέντε εναντίον πέντε και ποτέ δεν πρέπει να εξαρτάται μια ομάδα από έναν παίκτη. Επιπλέον, τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε χρειάζεται να έχεις βάθος στον πάγκο, 10-12 παίκτες στο ροτέισον. Ο Γιάννης, ο Λούκα και ο Γιόκιτς είναι σπουδαίοι παίκτες, απίστευτοι, όμως θα πρέπει να λειτουργεί καλά το σύνολο της ομάδας.
Αυτό ισχύει για κάθε ομάδα που θέλει να διεκδικήσει κάτι. Είναι σημαντικό να έχεις έναν παίκτη άλλης κλάσης, αλλά χρειάζεται και να ένα σύστημα στήριξης»
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
