Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάρθα Καραγιάννη: Ο άνθρωπος που την είδε σε σχολική παράσταση και... την έκανε σταρ

Μάρθα Καραγιάννη: Ο άνθρωπος που την είδε σε σχολική παράσταση και… την έκανε σταρ

Η ηθοποιός εμφανίστηκε στην ταινία της Φίνος Φιλμς, «Η άγνωστος», σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου

Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν μία από τις πιο όμορφες και ταλαντούχε ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Υπήρξε μεγάλη σταρ, με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της. Στην πολύχρονη καριέρα της συνεργάστηκε με κάθε «μεγαθήριο» του εγχώριου σινεμά και συμμετείχε σε εμβληματικές ταινίες που έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Δυστυχώς το μεσημέρι της Κυριακής (18/9) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών σκορπίζοντας θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η ίδια έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το 1956, σε ηλικία 17 ετών, στην ταινία της Φίνος Φιλμς, «Η άγνωστος», σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου.

Το δοκιμαστικό στα στούντιο του Φίνου το έκανε με τον Αριστείδη Καρύδη Φουξ και τον Ντίνο Κατσουρίδη.

Μια συμμετοχή της σε παράσταση του σχολείου την οργάνωσε τότε ο Θανάσης Τράγκας, ήταν η αφορμή για να την δει ο σκηνοθέτης Ορέστης Λάσκος και να της προτείνει δοκιμαστικό για την συγκεκριμένη ταινία.

Στην «Άγνωστος» εμφανίστηκε δίπλα στην μεγάλη Κυβέλη, στον Γιώργο Παππά, στον Λάμπρο Κωνσταντάρα, και το είδωλό της Αλέκο Αλεξανδράκη.

Ένα χρόνο αργότερα, το 1957, έκανε και το θεατρικό της ντεμπούτο στην επιθεώρηση «Ελέφαντες και ψύλλοι» εκεί όπου γνωρίστηκε με το Γιάννη Δαλιανίδη.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λούπασης, στο προφίλ του στο Instagram έχει μοιραστεί μία φωτογραφία της Μάρθας Καραγιάννη, όπου είναι η ηθοποιός στην πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση.

Ο ίδιος στη λεζάντα μοιράζεται και την ιστορία πίσω από την ταινία. Όπως γράφει:

«Η υπέροχη Μάρθα Καραγιάννη στην πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση στην θρυλική ταινία της Φίνος Φιλμ «Η άγνωστος». Μια συμμετοχή της σε παράσταση του σχολείου την οποία οργανώνει ο θεατράνθρωπος Θανάσης Τράγκας, είναι η αφορμή για να την δει ο γνωστός σκηνοθέτης Ορέστης Λάσκος και να της προτείνει δοκιμαστικό για την συγκεκριμένη ταινία.

Εκεί με δέος θα εμφανιστεί δίπλα σε «μεγαθήρια» της υποκριτικής όπως η μεγάλη Κυβέλη, Γιώργος Παππάς, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ελένη Ζαφειρίου και το κινηματογραφικό της είδωλο Αλέκο Αλεξανδράκη. Τον ηθοποιό που θα λατρέψει από τα μαθητικά της χρόνια και θα παρακολουθεί όλες τις παραστάσεις του, ράβοντας καινούργια φορέματα κάθε φορά ειδικά για τις πρεμιέρες του.

Ένα χρόνο μετά την ταινία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο θέατρο όπου θα γνωρίσει τον Γιάννη Δαλιανίδη με τον οποίο τέσσερα χρόνια αργότερα το 1961, με αποκλειστικό συμβόλαιο στον Φίνο, θα συνεργαστεί στα θρυλικά μιούζικαλ και τις αξέχαστες ταινίες που θα την καθιερώσουν σε ένα από τα δημοφιλέστερα αστέρια της εποχής.

Ακολουθεί μια λαμπρή καριέρα γεμάτη επιτυχίες, λάμψη, σημαντικές συνεργασίες στο θέατρο και μια γεμάτη προσωπική ζωή από μεγάλους και δυνατούς έρωτες και υπέροχα ταξίδια ζωής σε όλα τα μέρη του κόσμου. Ένα μεγάλο υποκριτικό ταλέντο με απόλυτη μεσογειακή ομορφιά και πληθωρικό και χυμώδες σώμα που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και ένας ακομπλεξάριστος, ντόμπρος και ειλικρινής χαρακτήρας μακριά από ίντριγκες, αντιζηλίες και ανταγωνισμούς. Για πολλά χρόνια συγκατοικεί με την συνάδελφο και φίλη από τα νεανικά της χρόνια Ντόρα Δούμα, μια πραγματική φίλη ζωής και ο «φύλακας άγγελος» σε όλες τις στιγμές της ζωής της».

Δείτε την ανάρτησή του

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024