Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στιβ Τζομπς: Τρία μαθήματα από τον ιδρυτή της Apple για να πετυχαίνεις στη ζωή σου

Στιβ Τζομπς: Τρία μαθήματα από τον ιδρυτή της Apple για να πετυχαίνεις στη ζωή σου

Την επόμενη φορά, που θα αναρωτηθείτε τι να κάνετε με τη ζωή σας, διαβάστε τις παρακάτω γραμμές

Πρόκειται για τον άνθρωπο που άλλαξε τον τρόπο, με τον οποίο ο κόσμος σκέφτεται για την τεχνολογία. Με τις καινοτομίες και τις μεθόδους του σφράγισε μια εποχή και ανέτρεψε τα δεδομένα στο χώρο των νέων τεχνολογιών.

Δημιούργησε έναν κολοσσό, την Apple, από το μηδέν και είχε τη μοναδική ικανότητα να γνωρίζει τι ήθελαν οι άλλοι πριν καν το καταλάβουν οι ίδιοι.

Ο λόγος για τον Στιβ Τζομπς…

Ο «μέγας ευαγγελιστής της ψηφιακής εποχής», όπως έχει χαρακτηριστεί, ήταν ένας από τους καλύτερους επιχειρηματίες όλων των εποχών και ένα δύσκολο και απαιτητικό αφεντικό.

Μάλιστα, το 1993, το περιοδικό Fortune του έδωσε μία θέση στη λίστα «Τα πιο Σκληρά Αφεντικά της Αμερικής».

Ο Τζάστιν Σανταμαρία, ένας μηχανικός υπολογιστών που δούλευε για την Apple από το 2003 έως το 2013, ως επικεφαλής των ομάδων που έφτιαξαν το FaceTime, το iMessage και το CarPlay, λέει πως η συνεργασία του με τον Τζομπς ήταν μία ευκαιρία την οποία δεν θα ξεχάσει ποτέ.

«Δούλεψα κοντά στον Στιβ Τζομπς και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτήν την εμπειρία. Ήταν ένας οραματιστής που μου έμαθε πολλά όχι μόνο για το πώς να φτιάχνεις προϊόντα που ο κόσμος θα αγαπήσει, αλλά και το πώς να είσαι επιτυχημένος σε οτιδήποτε στη ζωή», γράφει στο CNBC.

Όπως ο ίδιος λέει, «ο Τζομπς τον δίδαξε πολλά». Τρία όμως είναι τα σημαντικά μαθήματα που πήρε και τον βοήθησαν τόσο στην καριέρα του, όσο και στην προσωπική του ζωή.

Ποια είναι αυτά;

Η μαεστρία απαιτεί επανάληψη:

Για να κάνεις κάτι σωστά χρειάζεται υπομονή και σκληρή δουλειά. Αλλά πρέπει και να ξέρεις πότε να σταματήσεις να κάνεις αλλαγές: Θα ξέρεις ότι έχεις φτάσει στο καλύτερο δυνατό προϊόν όταν είσαι ενθουσιασμένος και θες να το μοιραστείς με άλλους.

«Κατά την πρώτη μου εβδομάδα στην Apple, ο Τζομπς ετοίμαζε την πρώτη παρουσίαση του iChat. ‘Θα κάνω το κοινό να τα κάνει πάνω του’, είχε πει. Είχε πλήρη επίγνωση ότι έφτιαχνε κάτι καλό και ότι οι χρήστες θα το λάτρευαν», θυμάται ο Σανταμαρία.

Και σημειώνει: «Με κάθε προϊόν, ο Τζομπς περίμενε ότι κάποια πράγματα θα πάνε στραβά. Αλλά καταλάβαινε επίσης ότι τα λάθη συχνά αξίζουν τον κόπο».

Χρησιμοποίησε τις αποτυχίες σου σαν σκαλοπάτια για την επιτυχία: 

«Η τελειότητα μπορεί να μην υπάρχει, αλλά το μεγαλείο μπορεί να επιτευχθεί με μερικές ενημερώσεις λογισμικού», υποστηρίζει ο μηχανικός.

Όταν η Apple ήταν έτοιμη να παρουσιάσει το iPhone στον κόσμο, είχε ήδη θέσει τα θεμέλια, κάτι που σημαίνει ότι μπορούσε στη συνέχεια να αναλαμβάνει νέα και διαφορετικά ρίσκα.

Απομάκρυνε τον «βράχο» που σε εμποδίζει να κινηθείς πέρα από τη ζώνη άνεσής σου:

Το πρώτο iPhone άλλαξε τον κόσμο για πάντα το 2007. Η οθόνη αφής του και το ψηφιακό πληκτρολόγιό του έφεραν την επανάσταση.

«Η απόφαση να αφαιρεθεί το μηχανικό πληκτρολόγιο ήταν μια έξυπνη λύση που βοηθούσε στο βιομηχανικό σχεδιασμό. Επέτρεψε στο iPhone να έχει περισσότερο χώρο στην οθόνη», εξηγεί ο Σανταμαρία.

Όμως, η απόφαση του Τζομπς να αφαιρέσει εκείνη την εποχή το πληκτρολόγιο, ήταν ένα ρίσκο, καθώς θα μπορούσε να είχε απορριφθεί από τους χρήστες.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024