Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιζιούμ: Οι νεκροί στον ομαδικό τάφο είχαν δεμένα χέρια

Ιζιούμ: Οι νεκροί στον ομαδικό τάφο είχαν δεμένα χέρια

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες για το νέο ομαδικό τάφο που εντοπίστηκε στην Ουκρανία.

Μια ακόμα φρικαλεότητα του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη στα ουκρανικά εδάφη είδε το φως της δημοσιότητας: Αυτή του ομαδικού τάφου στην πόλη Ιζιούμ.

Ωστόσο, οι νεότερες πληροφορίες για τα εκατοντάδες πτώματα που βρέθηκαν εκεί, προκαλούν ανατριχίλα.

Συγκεκριμένα, στον ομαδικό τάφο που ανακάλυψαν πριν από μερικές ημέρες οι Ουκρανοί αποκαλύφθηκε ότι τα 440 θύματα είχαν δεμένα χέρια.

Το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει αρχικά ότι δημοσιογράφοι του είδαν πτώματα με σχοινιά γύρω από τον λαιμό τους, όμως στη συνέχεια ακύρωσε την είδηση αυτή, εξηγώντας ότι οι ρεπόρτερ δεν είδαν τα πτώματα. Ουκρανοί αξιωματούχοι ωστόσο ανέφεραν ότι τα περισσότερα θύματα ήταν πολίτες και αυτοί οι ομαδικοί τάφοι αποδεικνύουν ότι διαπράχθησαν εγκλήματα πολέμου από τους Ρώσους εισβολείς.

«Βρισκόμαστε στην τοποθεσία ενός ομαδικού τάφου ανθρώπων, πολιτών που θάφτηκαν εδώ και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, φέρουν όλοι ενδείξεις βίαιου θανάτου», είπε ο κυβερνήτης του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ. «Υπάρχουν πτώματα με τα χέρια δεμένα πίσω (στην πλάτη). Κάθε στοιχείο θα ερευνηθεί και θα εκτιμηθεί νομικά», πρόσθεσε.

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ο ομαδικός τάφος στο Ιζιούμ θα είναι ο μεγαλύτερος που έχει βρεθεί στην Ευρώπη μετά τους πολέμους στην πρώην Γιουγκοσλαβία, τη δεκαετία του 1990.

Μάλιστα, ένα βίντεο του συγκλονιστικό βίντεο από το Associated Press έχει καταγραφεί η φρίκη με τον ομαδικό τάφο με τους σταυρούς αντί για ονόματα απλά να αναφέρουν αριθμούς.

Δείτε το βίντεο:

Ανακατάληψη της πόλης

Η περιοχή που βρέθηκε ο ομαδικός τάφος, επέστρεψε στα… χέρια των ουκρανικών δυνάμεων πριν από λίγα 24ωρα, με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να κάνει τη σχετική ανακοίνωση.

«Θέλουμε ο κόσμος να μάθει τι έχει προκαλέσει η ρωσική κατοχή», ανέφερε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών που θάφτηκαν εκεί ή τα αίτια του θανάτου τους.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, ο οποίος συνέκρινε το Ιζιούμ με τη Μπούτσα και τη Μαριούπολη, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή.

«Ο ρωσικός στρατός σκορπά παντού θάνατο στο πέρασμά του και πρέπει να λογοδοτήσει» κατέληξε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αρνείται κάθε εμπλοκή η Ρωσία

Η Ρωσία αρνείται ότι οι κατοχικές δυνάμεις διέπραξαν ωμότητες.

Ο επικεφαλής της φιλορωσικής διοίκησης που εγκατέλειψε την περιοχή την περασμένη εβδομάδα, ο Βιτάλι Γκάντσεφ, φέρεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, να κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι διέπραξαν τους φόνους και προσπαθούν να κατηγορήσουν τη Μόσχα.

«Ήταν προφανές για εμάς ότι η Ουκρανία θα προσπαθούσε να επαναλάβει το σενάριο της Μπούτσα. Τώρα, έχουμε το Ιζιούμ», είπε, αναφερόμενος στην κωμόπολη, στα βόρεια του Κιέβου, όπου βρέθηκαν εκατοντάδες πτώματα μετά την υποχώρηση των Ρώσων, τον Μάρτιο. Η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι ανθρωποκτονίες στην Μπούτσα ήταν «σκηνοθετημένες» από τους Ουκρανούς, κάτι που απορρίπτεται από το Κίεβο και τους διεθνείς εμπειρογνώμονες.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024