Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
The Chase: Ο παίκτης που σκάλωσε με την κολλιτσίδα - Εσείς ξέρετε τι είναι;

The Chase: Ο παίκτης που σκάλωσε με την κολλιτσίδα – Εσείς ξέρετε τι είναι;

Ποια είναι η κυριολεκτική έννοια της κολλιτσίδας;

Το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι γνώσεων, «The Chase», επέστρεψε για δεύτερη σεζόν στο MEGA, με την Μαρία Μπεκατώρου στην παρουσίαση.

Οι τέσσερις Chasers και φέτος αναμετρώνται με τους παίκτες, ένας με έναν κάθε φορά, σε «μονομαχίες» που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη.

«Το Βουνό», «Το Γεράκι», «Η γυναίκα με τα μαύρα» και «Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής», έδειξαν πέρυσi το εύρος του γνωστικού τους πεδίου, πολλές φορές μάλιστα αμφισβητήθηκαν, αλλά στο τέλος πολλοί ήταν εκείνοι που υποκλίθηκαν στις γνώσεις τους. Άλλωστε, μπορεί να μοιάζουν παντογνώστες, αλλά όπως έχουν δηλώσει και οι ίδιοι έχουν τα τρωτά σημεία τους.

Με ψυχραιμία και φυσικά γνώσεις οι παίκτες μπορούν να τους αντιμετωπίσουν. Μπορεί ο καθένας από τους τέσσερις παίκτες να «μάχεται» αρχικά μόνος του, αλλά στη συνέχεια πρέπει να λειτουργήσουν ως ομάδα με κοινό στόχο το έπαθλο, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10.000 ευρώ. Η ευγενής άμιλλα κερδίζει.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο «κυνηγός» των παικτών ήταν ο «Αδέκαστος Επιθεωρητής».

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ήρθε η σειρά του Γιώργου να αναμετρηθεί μαζί του. Ο παίκτης όμως ήταν αρκετά αγχωμένος και στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε ένα μικρό ποσό και επέλεξε να πάρει τη μεσαία προσφορά των 2.700 ευρώ.

Στο δεύτερο γύρο, ο παίκτης ρωτήθηκε «ποια είναι η κυριολεκτική έννοια της κολλιτσίδας».

Οι τρεις πιθανές απαντήσεις ήταν: α)όστρακο, β)φυτό ή γ)ασθένεια. Εκείνος απάντησε λάθος και έχασε την ερώτηση.

Παρ΄όλα αυτά δεν πτοήθηκε. Συνέχισε στο παιχνίδι, κέρδισε πολλές από τις επόμενες ερωτήσεις και παράλληλα έμαθε ότι η κολλιτσίδα είναι… φυτό.

Η σωστή απάντηση λοιπόν, ήταν η «α» επιλογή.

Τι είναι όμως η κολλιτσίδα;

Η κολλιτσίδα είναι γνωστή και ως arctium lappa ή πλατανομαντηλίδα ή αρκουδοβότανο. Το όνομά της arctium προέρχεται από την ελληνική λέξη «άρκτος», δηλαδή αρκούδα.

Το είδος είναι εγγενές σε περιοχές της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Ασίας. Η επαφή του με το ανθρώπινο δέρμα προκαλεί σε κάποιους ανθρώπους εξανθήματα και δερματίτιδες.

Η κολλιτσίδα σήμερα είναι ευρέως διαδεδομένη στα περισσότερα μέρη του κόσμου, όπου μεγαλώνει είτε ως ζιζάνιο, είτε ως καλλιεργήσιμο λαχανικό.

Πρόκειται για ένα αντικαρκινικό, διουρητικό και αποτοξινωτικό βότανο, που θεωρείται ένα από τα οκτώ ισχυρότερα βότανα στον πλανήτη.

Επίσης, τονώνει τις λειτουργίες της χοληδόχου κύστης, του ήπατος, του θυρεοειδούς και του φλοιού των επινεφριδίων, ενισχύοντας την πέψη και το μεταβολισμό των λιπών.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024