Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοντολέων: Νόμιμη η παρακολούθηση Ανδρουλάκη - Έγινε για εθνικούς λόγους

Κοντολέων: Νόμιμη η παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Έγινε για εθνικούς λόγους

Ο κ. Κοντολέων στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές φέρεται να κατάθεσε πως δεν ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τους λόγους παρακολούθησης ακόμα και όταν παραιτήθηκε. Τι είπε για Δημητριάδη, Γεραπετρίτη και τις συνακροάσεις στο ΚΚΕ

Κατά τη σημερινή του κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να επέμεινε στη νομιμότητα των «επισυνδέσεων» της ΕΥΠ.

Δεν υπήρξε ενημέρωση σε Μητσοτάκη – Γρηγοριάδη

Σε αυτό το πλαίσιο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κοντολέων κατάθεσε πως η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη έγινε για εθνικούς λόγους και δεν αφορούσε την προσωπική του ζωή.

Παράλληλα επανέλαβε οτι για την συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπήρξε ενημέρωση του πρωθυπουργού ούτε του τότε στενού του συνεργάτη Γρήγορη Δημητριάδη. Ο ίδιος φέρεται να ξεκαθάρισε οτι η ΕΥΠ δεν έχει καμία συνεργασία με την Intellexa και την Krikel.

Παραιτήθηκα, δεν με παραίτησε

Σύμφωνα με άλλες πληφορορίες ο κ. Κοντολέων φέρεται να δήλωσε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής ότι συνομιλούσε με τον τέως γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη (υπενθυμίζεται ότι αμφότεροι παραιτήθηκαν μετά την αποκάλυψη για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη), σχεδόν καθημερινά για «οργανωτικά θέματα» αλλά και για να ενημερώνει ο κ. Δημητριάδης τον πρωθυπουργό.

Κατά τις ίδιες αυτές πληροφορίες ο κ. Κοντολέων εμφανίζεται να κατάθεσε σχετικά με την παραίτησή του -που ουσιαστικά θεωρήθηκε ως αποπομπή του για την «επιχειρησιακή αστοχία» όπως έχει πει ο πρωθυπουργός για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη- ότι «παραιτήθηκα, δεν με παραίτησε ο Μητσοτάκης».

Μάλιστα οι ίδιες αυτές πηγές εμφανίζουν τον κ. Κοντολέοντα να απαντάει σε σχετική ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση, πως ο κ. Μητσοτάκης δεν τον ρώτησε γιατί παρακολουθούνταν ο Ανδρουλάκης ακόμα και όταν ανακοινώθηκε η παραίτησή του από επικεφαλής της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίασαν την κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα ανέφεραν πως «ο κ. Κοντολέων βάζει στο κάδρο και τον κ. Γεραπετρίτη» τονίζοντας ότι είναι «μονόδρομος η αποπομπή του». Χαρακτήρισαν δε «γελοιότητες  πως ο Μητσοτάκης δεν τον ρώτησε καν γιατί παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη ακόμα και όταν τον παραίτησε».

Δεν ασχολήθηκε με τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο κ. Κοντολέων, ρωτήθηκε σχετικά με τα στοιχεία που υπάρχουν για τα επανειλημμένα κρούσματα υποκλοπών – συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ και φέρεται να απάντησε πως η ΕΥΠ δεν χρειάστηκε να ασχοληθεί με την υπόθεση. Σημειώνεται ότι χτες για το ίδιο ζήτημα ο Γ. Ρουμπάτης είχε μιλήσει για πιθανή εμπλοκή κέντρων που δρουν εκτός Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του ΚΚΕ ζητήθηκε να κληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή εκπρόσωποι των παρόχων τηλεφωνίας ΟΤΕ, «VODAFONE», «WIND» και OTEGLOBE.

Απαράδεκτη πρακτική η επίκληση του απόρρητου

Με δήλωσή του μετά την κατάθεση Κοντολέοντα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στηλίτευσε την επίκληση του απόρρητου από τον μάρτυρα λέγοντας -μεταξύ άλλων- ότι «αποδείχτηκε από την εξέταση του κ. Κοντολέοντα ότι η επίκληση του απορρήτου δεν είναι απλώς μία απαράδεκτη πρακτική ώστε να μην απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία θα εξέθεταν την κυβέρνηση και προσωπικά τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη για  την εμπλοκή του στην παρακολούθηση των κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη».

Μα τότε ποιος ενημέρωσε Μητσοτάκη;

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, η Ευαγγελία Λιακούλη, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και μέλος της εξεταστικής επιτροπής δήλωσε: «Πολύτιμος μάρτυρας τελικά ο κ. Κοντολέων, παρά την επίκληση του απορρήτου. Δεν ενημέρωσε ο ίδιος τους κ.κ. Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη και Δημητριάδη για την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη. Μα τότε ποιος τους ενημέρωσε; Ποια άλλη πηγή γνώριζε για την παρακολούθηση; Επίσης υπάρχει αποδεικτικό έγγραφο για την καταστροφή τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του έντυπου αρχείου. Αναμένεται συνέχεια…..».

Υπενθυμίζεται ότι η  κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα ξεκίνησε χθες το απόγευμα και διακόπηκε αργά το βράδυ για να συνεχίσει σήμερα στις δέκα το πρωί. Επόμενος μάρτυρας που έχει προγραμματιστεί για να καταθέσει στην Επιτροπή είναι ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Άνθρακας ο θησαυρός

Ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή Δημήτρης Μαρκόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, δήλωσε: «’Ανθρακας ο θησαυρός σε όσους επένδυσαν στην κατάθεση του κ. Κοντολέοντα. Θησαυρός, όμως, τα όσα ακούστηκαν χθες από τον κ. Ρουμπάτη για την υπόθεση Πιτσιόρλα».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024