Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποκλοπές: Σε εξέλιξη η κατάθεση του Παναγιώτη Κοντολέων στην εξεταστική επιτροπή

Υποκλοπές: Σε εξέλιξη η κατάθεση του Παναγιώτη Κοντολέων στην εξεταστική επιτροπή

Η κατάθεση του κ. Κοντολέοντα ξεκίνησε λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα ενώ είχε προηγηθεί η πολύωρη κατάθεση του Γ. Ρουμπάτη

Με την κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα συνεχίζει τις εργασίες της εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές.

Απόρρητο

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάθεση του κ. Κοντολέοντα ξεκίνησε λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα και διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών και με την διαδικασία της πλήρους μυστικότητας.

Νωρίτερα κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης. Η κατάθεσή του ήταν πολύωρη, ενώ σε δήλωσή του με αφορμή τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν για το περιεχόμενο της κατάθεσής του έκανε λόγο για ρεσιτάλ παραπληροφόρησης.

«Αυτό το οποίο επιβεβαιώθηκε σήμερα είναι ότι το απόρρητο (εν. από μάρτυρα) δεν μπορεί να αντιταχθεί ενώπιον της Βουλής, είτε της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, είτε της Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα του κ. Ανδρουλάκη. Και τούτο αποδείχθηκε και με βάση την ίδια την γνώμη που εξέφρασε ο κ. Ρουμπάτης, αλλά και με το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Ρουμπάτης δεν το επικαλέστηκε σε κανένα σημείο της δική του τοποθέτησης» δήλωσε νωρίτερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:

«Περιμένουμε να δούμε, εάν ο κ. Κοντολέων θα επιμείνει στην κυβερνητική γραμμή περί απορρήτου ή θα αναγκαστεί να αποκαλύψει τους, δήθεν, λόγους εθνικής ασφάλειας που του επέβαλαν να παρακολουθήσει  δημοσιογράφους, πολιτικούς και συγκεκριμένα τον κ. Κουκάκη και τον κ. Ανδρουλάκη και δεν ξέρουμε πόσους άλλους καθώς υπάρχει και η υπόθεση Σπίρτζη, η οποία είναι ήδη ανοικτή και ο κ. Σπίρτζης φαίνεται ότι παρακολουθήθηκε με το κακόβουλο λογισμικό Pretador, που χρησιμοποιήθηκε και στις περιπτώσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη».

«Επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με τρόπο πανηγυρικό ότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, δεν ήταν νόμιμη. Με κατηγορηματικό τρόπο. Και το δεύτερο, που προέκυψε είναι ότι η έντυπη μορφή ενός φακέλου που τηρείται στην ΕΥΠ δεν έχει καμία σχέση με τον ηλεκτρονικό φάκελο. Δεν πάει μαζί, άρα δεν καταστρέφεται και μαζί» δήλωσε από την μεριά της η Ευαγγελία Λιακούλη.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024