Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ 2-1: Ο Χάαλαντ «καθάρισε» την Μπορούσια

Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ 2-1: Ο Χάαλαντ «καθάρισε» την Μπορούσια

Ο Ερλινγκ Χάαλαντ δεν… χαρίστηκε ούτε στην Ντόρτμουντ, με τον Νορβηγό σούπερ σταρ να πετυχαίνει γκολάρα και να ολοκληρώνει την ανατροπή για τη Μάντσεστερ Σίτι – Ισοπαλία στο Κοπεγχάγη – Σεβίλλη.

Ούτε η Ντόρτμουντ δεν… γλίτωσε από τον Ερλινγκ Χάαλαντ!  Ο Νορβηγός σούπερ σταρ δεν χαρίστηκε ούτε στην πρώην ομάδα του και με μια γκολάρα στο 84’ ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Μάντσεστερ Σίτι και οδήγησε τους Πολίτες στη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Champions League.

Διαβάστε επίσης: Σλοβενία – Πολωνία 87-90: Το NBA… υποκλίθηκε: Έξω και ο Ντόντσιτς, στα ημιτελικά η τρομερή Πολωνία

Στο άλλο ματς του ομίλου, Κοπεγχάγη και Σεβίλλη έμειναν στο 0-0, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής, η Σίτι είναι στην κορυφή με 6 πόντους και ακολουθεί η Ντόρτμουντ με 3, ενώ Κοπεγχάγη και Σεβίλλη έχουν από έναν πόντο. Την επόμενη αγωνιστική (5/10) οι Βρετανοί υποδέχονται τους Δανούς και οι Σεβιγιάνοι τους Βεστφαλούς.

Ανατροπή σε τέσσερα λεπτά!

Με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά (80’ – 84’), η Μάντσεστερ Σίτι γύρισε τούμπα το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ και έκανε το «2 στα 2». Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 56’ με τον Μπέλιγχαμ, με τους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή με τους Στόουνς (80’) και Χάαλαντ (84’).

Το πρώτο ημίχρονο στο «Ετιχαντ» κύλησε χωρίς μεγάλες φάσεις, με τη Σίτι να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις στην εστία του Μάιερ. Η μοναδική καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου μάλιστα άνηκε στην Ντόρτμουντ, με τον Εντερσον, όμως, στο 16’ να λέει «όχι» στον Εζκάν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε, με τους Γερμανούς να απειλούν στο 52’ με τον Ρόις. Ο διεθνής άσος «άδειασε» τον Ακάνζι, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ. Αυτή ήταν η… προειδοποιητική βολή, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα οι Βεστφαλοί έκαναν το 1-0 με κεφαλιά του Μπέλινγχαμ, μετά τη σέντρα – σουτ του Ρόις.

Μετά το γκολ των φιλοξενούμενων οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, με τους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα να παίρνουν τα ηνία της αναμέτρησης και να πιέζουν για την ανατροπή. Στο 67’ ο Χάαλαντ μπήκε στην περιοχή του Μάιερ, σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 80’ τελικά η πίεση της Μάντσεστερ Σίτι απέφερε καρπούς, με τον Στόουνς να ισοφαρίζει σε 1-1. Ο διεθνής στόπερ των Πολιτών με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Μάιερ και έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Η ψυχολογία ήταν πλέον με το μέρος των ποδοσφαιριστών της Μάντσεστερ Σίτι, με τον Χάαλαντ στο 84’ να «σκοτώνει» την πρώην ομάδα του και να δίνει το τρίποντο στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Κανσέλο με μια «μαγική» πάσα βρήκε τον Νορβηγό σούπερ σταρ και αυτός με εντυπωσιακό τρόπο, που θύμισε ακροβατική κίνηση, «έγραψε» το 2-1 για τους γηπεδούχους. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τη Σίτι να παίρνει τη νίκη.

ΜΑΝ.ΣΙΤΙ: Έντερσον, Στόουνς, Ακέ (58’Γουίλσον-Εσμπράντ), Ακανζί, Κανσέλο, Γκιντογκάν (58’Μπερνάρντο Σίλβα), Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Γκρίλις (58’Φόντεν), Χάαλαντ (92’Φίλιπς).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μάιερ, Ρέινα, Ζίλε, Μενιέ, Τσαν, Χούμελς, Εζκάν (89’Μουκοκό), Γκερέιρο, Μπέλινγκχαμ, Ρόις (88’Αντεγέμι), Μοντέστ (78’Σλότερμπεκ)

«Κόλλησαν» στο 0-0

Ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του φετινού Champions League έγινε στην Κοπεγχάγη, με την παρέα του Κάρλος Ζέκα και την Σεβίλλη να μένουν κολλημένες στο 0-0.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 39’ με εκτέλεση φάουλ του Φαλκ, με τον Ντμίτροβιτς, όμως, να μπλοκάρει και να κρατάει το μηδέν. Οι φιλοξενούμενοι στο 53’ έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Καρμόνα έφυγε άουτ. Στο 86’ ο Μουκαϊρού βρέθηκε σε καλή θέση, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με το 0-0 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Ράιαν, Ντάικς, Βάβρο, Χοτσολάβα, Γιοχάνεσον (87’Σέρενσεν), Κλάεσον (79’Χάραλντσον), Ζεκα, Νταραμί (73’Μουκαϊρού), Φαλκ (76’Λεράγκερ), Κρίστιανσεν, Στάμενιτς

ΣΕΒΙΛΛΗ: Ντμίτροβιτς, Τέλες, Σάλας, Γκουντέλι, Καρμόνα, Φερνάντο, Ντιλέινι (67’Πάπου Γκόμες), Ίσκο (84’Γιανουζάι), Λαμέλα (74’Σούσο), Ράκιτιτς (67’Χορδάν), Εν Νεσιρί (74’Ντόλμπεργκ)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024