Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να διαλέξω ρούχα για το σχολείο; 5 tips για άνετους μαθητές

Πώς να διαλέξω ρούχα για το σχολείο; 5 tips για άνετους μαθητές

Η ιδανική παιδική γκαρνταρόμπα είναι ευκολοφόρετη, κομψή και ικανή να υποστηρίξει την ανάγκη των παιδιών για κίνηση

Το πρώτο κουδούνι (επιτέλους) ήχησε και τα παιδιά μας μπήκαν ξανά στις σχολικές αίθουσες. Κι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, καλούμαστε να λύσουμε τον γρίφο του ιδανικού ντυσίματος για το σχολείο: πώς θα επιλέξουμε παιδικά ρούχα που θα αρέσουν τόσο σε εκείνα όσο και σε εμάς, θα είναι άνετα ώστε να μην μπαίνουν εμπόδιο στη γυμναστική και στο παιχνίδι, ενώ ταυτόχρονα θα συνδυάζονται με ευκολία, για να αποφεύγουμε τις πρωινές καθυστερήσεις; Οι απαντήσεις είναι απλούστερες από ό,τι δείχνουν με την πρώτη ματιά, αρκεί να ακολουθήσουμε τη σωστή στρατηγική.

1. Παίζουμε με ποιότητα

Η παιδική επιδερμίδα έχει μεγαλύτερη ανάγκη για ποιοτικά, φυσικά υφάσματα σε σχέση με τη δική μας – ενώ και το ενθουσιώδες παιχνίδι των διαλειμμάτων απαιτεί ρούχα κατασκευασμένα από υλικά που «αναπνέουν». Για αυτό και όταν επιλέγουμε τα outfits που θα συνοδεύσουν τα παιδιά μας στη νέα σχολική χρονιά, ξεκινάμε από το… ταμπελάκι.

Το κόστος δεν χρειάζεται να μας ανησυχεί. Στην αγορά μπορούμε να εντοπίσουμε value for money επιλογές και brands, όπως η σχετικά πρόσφατη είσοδος στον χώρο της παιδικής ένδυσης στην Ελλάδα, που ακούει στο όνομα «Cool Club». Όλα τα προϊόντα της εταιρείας, που διαθέτει περισσότερα από 340 καταστήματα σε 20 χώρες, χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ποιότητα, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε βρεφικά (για ηλικίες έως 2 ετών) που αποτελούνται από οργανικό βαμβάκι. Τόσο στα φυσικά καταστήματα, όσο και στο e-shop, μας προσφέρει αμέτρητες επιλογές για παιδιά 0-14 ετών – και οι τιμές τους καταφέρνουν πάντα να μας ξαφνιάσουν ευχάριστα.

2. Τα κρατάμε σε φόρμα

Όσο χαριτωμένα κι αν βρίσκουμε τα περίτεχνα φορεματάκια ή τα κομψά αγορίστικα παντελόνια, ο βασιλιάς της παιδικής ένδυσης θα είναι πάντα η κλασική φόρμα. Σε σετ ή σε μεμονωμένα, ευκολοσυνδύαστα κομμάτια, επιτρέπει στα παιδιά μας να κινούνται ελεύθερα – και μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια κατά τις επείγουσες επισκέψεις στην τουαλέτα.

Τα σετ μας επιτρέπουν, εκτός των άλλων, να γλιτώνουμε χρόνο τα δύσκολα πρωινά, ενώ, φυσικά, κανείς δεν μας απαγορεύει το mix&match, μέσα από το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε επιπλέον σύνολα. Στην περίπτωση των κοριτσιών, εκτός από το κλασικό μπλουζάκι ή φούτερ με παντελόνι, μπορούμε να διαλέξουμε και ένα μπλουζοφόρεμα με κολάν, για ακόμη πιο κομψές εμφανίσεις.

3. Ξέρουμε ποια «ζακέτα να πάρει»

Το απόλυτο… μαμαδίστικο αξεσουάρ, η ζακέτα που καθησυχάζει τις ανησυχίες μας στα πρώτα κρύα του έτους, θα πρέπει εκτός από όμορφη και ζεστή, να είναι και πρακτική. Ειδικά για τα μικρότερα παιδιά, ποντάρουμε σε εκδοχές της που ανοίγουν και κλείνουν με ένα απλό φερμουάρ, και αποφεύγουμε τα πολλά κουμπιά και τα περίτεχνα κλεισίματα.

Όσο κι αν αγαπάμε τα χρώματα, φροντίζουμε τα παιδιά μας να διαθέτουν τουλάχιστον 1-2 ζακέτες σε ουδέτερες αποχρώσεις, που θα μπορούν να συνδυαστούν με πολλά σύνολα. Γενικώς, όμως, οι ζακέτες στην γκαρνταρόμπα του ποτέ δεν είναι αρκετές, μιας και θα χρησιμοποιούνται και μέσα στην καρδιά του χειμώνα, κάτω από τα μπουφάν και το παλτό. Άλλωστε, δεν είναι δύσκολο να τις εντοπίσουμε σε χαμηλή τιμή, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα των υφασμάτων.

4. Μετράμε τη γνώμη τους – αλλά όχι πάντα

Όσο τα παιδιά μας μεγαλώνουν, τόσο μεγαλύτερη σημασία αποκτά για εκείνα η αυτόνομη επιλογή των ρούχων τους. Αλλά και σε μικρότερες ηλικίες, πάντοτε χαίρονται όταν αισθάνονται ότι αποφασίζουν μόνα τους για τον εαυτό τους.

Πώς συνδυάζεται αυτό με τη δική μας ανάγκη να τελειώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα ψώνια και να σιγουρευτούμε ότι τα outfits που έχουν στην γκαρνταρόμπα τους θα είναι άνετα και βολικά; Αγοράζοντας μόνοι μας τα σκέτα μπλουζάκια, παντελόνια φόρμας, καλτσάκια και μονόχρωμα ζακετάκια και ζητώντας τους να διαλέξουν τα πιο ξεχωριστά ρούχα της συλλογής τους – είτε πρόκειται για ένα επίσημο φόρεμα, είτε για μια μπλούζα με ιδιαίτερη στάμπα.

5. Ψωνίζουμε έξυπνα

Ακόμη και τα value for money παιδικά ρούχα μπορούν να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Για αυτό και έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά για προσφορές που θα μας επιτρέψουν να μειώσουμε το κόστος ακόμη περισσότερο.

Για παράδειγμα, στο Cool Club βρίσκουμε back to school προσφορά, στο πλαίσιο της οποίας μπορούμε να αγοράσουμε τέσσερα κομμάτια και να πληρώσουμε τα τρία. Έτσι, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στα μικρά μας ακόμη περισσότερα.

Ανακαλύψτε ολόκληρη τη νέα συλλογή Cool Club.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024