Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλκαράθ: Ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα του, ένα μικρό για την… αιωνιότητα

Αλκαράθ: Ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα του, ένα μικρό για την… αιωνιότητα

Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα, οι στόχοι του όμως είναι μεγαλύτεροι από το Νo 1

14/9/2020: Ανεβαίνει στο Νο 186 και «σπάει» πρώτη φορά το φράγμα του Top-200. Οκτώ μήνες αργότερα (24/5/2021) κερδίζει 20 θέσεις μέσα μία εβδομάδα και κάνει το μεγάλο άλμα στο Top-100. Στις 13/9/2021 ανεβαίνει από το Νο 55 στο Νο 38 και βρίσκεται πλέον στο Top-50 της ATP. Η ανοδική πορεία συνεχίζεται και στις 25/4/2022 έχει πρώτη φορά δίπλα στο όνομά του μονοψήφιο αριθμό (Νο 9).

12/9/2022: Κατακτά το US Open και λίγες ώρες αργότερα ανεβαίνει στο Νο 1 του κόσμου.

Το χρονικό της… εκτόξευσης του Κάρλος Αλκαράθ. Μέσα σε δύο χρόνια ο ισπανός τενίστας ανέβηκε από το Νο 186 της ATP στο Νο 1. Μια ονειρική σεζόν για τον 19χρονο, ο οποίος έγινε ο νεότερος που ανεβαίνει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και ο 10ος νεότερος που κατακτά Grand Slam.

Φέτος έχει κερδίσει 5 τίτλους, έχοντας ρεκόρ 51-9, αλλά και 9-4 κόντρα σε τενίστες του Top-10. Πριν από το US Open κατέκτησε τα τρόπαια σε Μαϊάμι, Μαδρίτη, Βαρκελώνη και Ρίο, ενώ αγωνίστηκε στους τελικούς σε Αμβούργο και Ούμαγκ, αλλά και στα ημιτελικά του Indian Wells. Στην καριέρα του έχει 1 τίτλο Grand Slam, 2 Masters, 2 ATP 500 και 1 ATP 250.

Είναι ο τενίστας με τους περισσότερους τίτλους στη φετινή σεζόν (5). Ο Ισπανός έχει κερδίσει επίσης τα περισσότερα χρήματα μέσα στο 2022, με τον τραπεζικό του λογαριασμό να έχει αυξηθεί κατά 7.391.733 δολάρια μέσα σε εννιά μήνες. Ο μοναδικός που έχει κερδίσει τους Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, back to back, σε χωμάτινο τουρνουά.  Ο νεότερος που κέρδισε τον Ισπανό και τον Σέρβο στο ίδιο τουρνουά, ανεξαρτήτως επιφάνειας, από τους 11 που τα έχουν καταφέρει. Μια σειρά από σπουδαία επιτεύγματα, που για να τα καταγράψει κανείς χρειάζεται μια ολόκληρη ημέρα, με τον Ισπανό να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Αυτό που συμβαίνει με τον Αλκαράθ είναι πραγματικά απίστευτο. Άνευ προηγουμένου. Ο Κάρλος κατάφερε το… ακατόρθωτο, με τον 19χρονο να ισοπεδώνει τους ανταγωνιστές του και να ανεβαίνει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, νωρίτερα από τους φαινομενικά διαδόχους των Big-3 (Στέφανο Τσιτσιπά, Αλεξάντερ Ζβέρεφ κ.ά.). Ο Ισπανός, έχοντας το ταλέντο για να φθάσει ψηλά, δούλεψε σκληρά και κατάφερε να κάνει πράξη τα όνειρά του.

«Δεν ξέρω. Αν συνεχίσω να δουλεύω όσο μπορώ περισσότερο, τότε μπορεί να γίνω» είχε απαντήσει σε ερώτηση που του είχε γίνει το 2019, όταν ήταν ακόμα 16 ετών, για το εάν μπορεί να φθάσει στην κορυφή της ATP. Τρία χρόνια αργότερα έμαθε. Έμαθε και έδειξε σε όλους μας ότι όχι μόνο μπορεί να γίνει No 1, αλλά ότι έχει όλα όσα χρειάζονται για να είναι στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης επί πολλά χρόνια, συνεχίζοντας το «μύθο» που έχει δημιουργήσει ο Ράφαελ Ναδάλ. Ο «πατέρας» του. Αυτός που του έδωσε έμπνευση. Αυτός που τον έκανε να αγαπήσει το τένις και να ασχοληθεί με τα κίτρινα μπαλάκια.

«Το όνειρό μου είναι να γίνω Νο 1 και θα δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να γίνω ο κορυφαίος στον κόσμο» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Αλκαράθ. Δεν το είπε μόνο, αλλά το πέτυχε. Τα κατάφερε. Δικαιώθηκε. Έγινε Νο 1 και είναι πλέον και τυπικά το νέο «χρυσό» παιδί του παγκοσμίου τένις, αφήνοντας πίσω του τον Στέφανο, τον Αλεξάντερ, τον Γιάνικ, τον Αλιασίμ, ολόκληρη την υπόλοιπη νέα γενιά.

«Ξεπέρασα τον εαυτό μου, κέρδισα αγώνες με περισσότερη ένταση από ποτέ. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στο Νο 1 του κόσμου, ποτέ δεν πίστεψα ότι θα έκανα κάτι τέτοιο στα 19 μου. Όλα ήρθαν πολύ γρήγορα, είναι απίστευτο. Το ονειρευόμουν απ’ όταν ήμουν μικρό παιδί, απ’ όταν ξεκίνησα να παίζω τένις» ανέφερε ο Αλκαράθ, μετά τη σπουδαία νίκη του στον τελικό του US Open απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ και την άνοδό του στο Νο 1 του κόσμου.

Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Οι στόχοι του, όμως, είναι μεγαλύτεροι από το Νο 1. Η κορυφή είναι απλώς το πρώτο βήμα για να περάσει στην αιωνιότητα. Να γράψει ιστορία. Να γίνει ένας θρύλος. Όπως ο «μέντοράς» του, ο Ράφαελ Ναδάλ. Δεν το κρύβει. Αυτός είναι ο στόχος του. «Είναι απίθανο που είμαι το νεότερο Νο 1 σε όλη την ιστορία, όμως αυτά που έχουν πετύχει οι Big 3 είναι πολύ δυσκολότερα. Το να μένεις εκεί τόσο πολλά χρόνια και να κερδίζεις μεγάλους τίτλους 20 χρόνια στη σειρά, είναι κάτι που θέλω να κάνω και εγώ. Είναι αυτό που όλοι μας θέλουμε. Θα δουλέψω σκληρά για να γίνω κομμάτι αυτής της ιστορίας, έστω και ένα μικρό κομμάτι» ανέφερε, δείχνοντας τις προθέσεις του.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024