Σοζτζού εναντίον Σακελλαροπούλου: Επισκέπτεται νησιά του Αιγαίου για έβδομη φορά
«Η Σακελλαροπούλου αναμένεται να επιθεωρήσει στρατιωτικές μονάδες» αναφέρει το ρεπορτάζ
Να «ποινικοποιήσουν» τις επισκέψεις εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Ελλάδας σε συγκεκριμένες περιοχές της επικράτειας της χώρας συνεχίζουν να επιχειρούν τα τουρκικά ΜΜΕ. Στοχοποιούν δε για ακόμα μία φορά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις επισκέψεις της σε Ρόδο, Χάλκη, Καστελόριζο και Μεγίστη.
Ενδεικτικό είναι το ρεπορτάζ της εθνικιστικής εφημερίδας Σοζτζού που στρέφει τα πυρά της κατά της ΠτΔ σε δημοσίευμα της με τίτλο: «Ελληνίδα Πρόεδρος επισκέπτεται τα νησιά για έβδομη φορά», επιμένοντας στις διεκδικήσεις της Τουρκίας περί αποστρατικοποίησης.
Η επίσκεψη Σακελλαροπούλου αυξάνει τις εντάσεις
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «καθώς οι εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας συνεχίζονται, η Ελληνίδα Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποιεί μια επίσκεψη που θα αυξήσει τις εντάσεις».
«Η Σακελλαροπούλου έφτασε στο νησί της Ρόδου το προηγούμενο βράδυ και μετέβη εχθές στο νησί της Χάλκης» αναφέρει η το δημοσίευμα της Σοζτζού. Και σημειώνει ότι σύμφωνα με την είδηση «η Ελληνίδα Πρόεδρος θα επισκεφθεί το Καστελόριζο (Meis) και τη Μεγίστη (Camada), που βρίσκονται απέναντι από την περιοχή Κας της Αττάλειας».
Περί αποστρατικοποίησης ξανά
Τονίζει δε ότι «η Σακελλαροπούλου αναμένεται να επιθεωρήσει στρατιωτικές μονάδες». Για να επαναλάβει τις αιτιάσεις της Τουρκίας περί αποστρατικοποίησης, υποστηρίζοντας ότι «τα τέσσερα εν λόγω νησιά υποτίθεται ότι έχουν αποστρατιωτικοποιηθεί, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Παρισιού του 1947. Ωστόσο, η Ελλάδα παραβιάζει αυτή τη συμφωνία εδώ και πολύ καιρό».
Και καταλήγει σχολιάζοντας ότι «η Σακελλαροπούλου, που ανέλαβε καθήκοντα το 2020, πραγματοποίησε την έβδομη επίσκεψή της στα νησιά της περιοχής σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».
- Επίσημα Όσμαν στον ΠΑΟΚ: Το πρώτο μήνυμα του Τούρκου φόργουορντ
- ΑΑΔΕ: Διαχειρίστρια δηλώνει άστεγη, αλλά διαμένει σε βίλα με πισίνα – «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι
- Γαλλία: Ένας 21χρονος αυτοκτόνησε – Η οικογένειά του ζητά ανεξάρτητη έρευνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα ρατσισμού
- Κυψέλη: Ακαθόριστα τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα – Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή
- Σε Live streaming η παρέλαση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας
- «Σοσιαλισμός ή καθολικό εισόδημα» – Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί βλέπει θετικά την ΑΙ
- James Arthur: Συναίσθημα και άρωμα brit pop στο Sani Festival
- Σοκάρουν οι εικόνες από το τραγικό τροχαίο με τρεις νεκρούς στον Κονιακό Φωκίδας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442