Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσελίκ: Η Ελλάδα να μην φέρεται σαν «κράτος - ληστής»

Τσελίκ: Η Ελλάδα να μην φέρεται σαν «κράτος – ληστής»

Ο Τσελίκ κάλεσε δε την Ελλάδα να μην απομακρυνθεί από τη νομιμότητα «λόγω της εσωτερικής κρίσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Μετά τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου τα πυρά του στην Ελλάδα έστρεψε και ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, μετά το «νταηλίκια γιοκ» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Ο Μητσοτάκης σήμερα απειλεί τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας όπως απειλεί και την ύπαρξη και τα νόμιμα δικαιώματα της ΤΔΒΚ , και βρίσκεται πίσω από την επιθετικότητα αλλά και τις παρενοχλήσεις απέναντι στη Γαλάζια Πατρίδα», δήλωσε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Θα επιδιώκουμε διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία – Είμαι ανοιχτός να συναντήσω τον Ερντογάν

Σύμφωνα με τον Ομέρ Τσελίκ η Τουρκία γνωρίζει τις προκλήσεις της Ελλάδας. Όπως είπε, σύμφωνα με το Ανατολού, η τελευταία ήταν «όταν άνοιξε πυρ στο πλοίο Ro-Ro. Αυτό ήταν πειρατεία. Αυτό που λέμε συνέχεια είναι ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτού του είδους την παρενόχληση και την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μια de facto κατάσταση».

«Αδιέξοδος» ο δρόμος της Ελλάδας

Ο Τσελίκ χαρακτήρισε το δρόμο της Ελλάδας «αδιέξοδο» και επιχείρησε να εμφανίσει για άλλη μία φορά την Τουρκία ως τον παράγοντα που σέβεται τη νομιμότητα. Ισχυρίστηκε δε ότι «τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν στο τραπέζι του διαλόγου». Κάλεσε δε την Ελλάδα να μην «απομακρυνθεί από τη νομιμότητα και να γίνει ένα κράτος – ληστής, λόγω της εσωτερικής κρίσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Υποστήριξε δε ότι η Τουρκία είναι ένα κράτος με ισχυρή διπλωματία.

Δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ιστορικά συνθήματα επί μακρόν

Σε εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε και ο εκπρόσωπος τύπου του Ρεπουμπλικανικού Λαικού Κόμματος, Φαικ Οζτρακ.

«Αυτοί που σήμερα κυβερνούν τη χώρα, για να τους συμπαθήσουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για χρόνια παρέμειναν σιωπηλοί στην κατάληψη από την Ελλάδα των νησίδων και των βραχονησίδων στο Αιγαίο των οποίων το καθεστώς είναι αμφισβητούμενο. Για πολλά χρόνια, αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας και τις προειδοποιήσεις των λογικών ανθρώπων. Απομάκρυναν τους αξιωματικούς που τους προειδοποίησαν λέγοντας «λάβετε μέτρα ». Για χρόνια παρακολούθησαν την κατάληψη κάτω από την μύτη μας. Βρίσκουν καταφύγιο στο σύνθημα «Ένα βράδυ ξαφνικά μπορεί να έρθουμε», που έλαβε μέρος στην ιστορία αυτής της χώρας», ανέφερε ο Οζτράκ.

Πρόσθεσε δε ότι «μετά όταν έρχεται προειδοποίηση από την Αμερική, η Γαλλία δηλώνει »είμαστε δίπλα στην Ελλάδα» και η ΕΕ δηλώνει »η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας», κάνουν υποχωρούν προσβάλλοντας το έθνος μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο το σύνθημα ««ένα βράδυ ξαφνικά μπορεί να έρθουμε» με το οποίο αυτός ο λαός το έγραψε με αίμα στην Κύπρο και έχει γράψει ιστορία, δεν μπορεί να το χρησιμοποιούν στην εσωτερική πολιτική και σε φτηνά νταηλίκια. Αυτό το λες μια φορά και μετά οπωσδήποτε κανείς αυτό που πρέπει όπως έκανε ο πρόεδρος μας ο αείμνηστος Μπουλέντ Ετσεβίτ. Σε αυτό το παράδοξο κράτος μιλούν με γλώσσα καφενείου».

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024