Σάββατο 13 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: «Με το Αμπντουλχαμίντ Χαν θα ανάψουμε τη φωτιά της ανακάλυψης και στη Μεσόγειο»

Τουρκία: «Με το Αμπντουλχαμίντ Χαν θα ανάψουμε τη φωτιά της ανακάλυψης και στη Μεσόγειο»

Άφησε παράλληλα αιχμές και για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι αν και ήρθαν αντιμέτωποι με απειλές, εκβιασμούς κι εκφοβισμούς, «δεν σκύψαμε το κεφάλι σε κανέναν».

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, σε ομιλία του στην περιοχή Σοούτ της επαρχίας Μπιλετζίκ, εξέφρασε την ελπίδα ότι το νέο γεωτρύπανο που πλέει στην ανατ. Μεσόγειο, το Αμπντουλχαμίντ Χαν, θα φέρει καλά νέα.

«Το Αμπντουλχαμίντ είναι το πιο ισχυρό γεωτρύπανο του στόλου μας. Στείλαμε το Αμπντουλχαμίντ Χαν στο Γιορουκλέρ-1 στη Μεσόγειο. Όλο το προσωπικό μας στο πλοίο εργάζεται σκληρά. Έχουν μόνο έναν σκοπό, μια νέα ανακάλυψη, μια νέα χαρμόσυνη είδηση. Ας ελπίσουμε ότι είμαστε αισιόδοξοι. Αν θέλει ο Κύριός μας, θα μοιραστούμε τα καλά νέα με το έθνος μας. Είμαστε αποφασισμένοι να ανάψουμε τη φωτιά της ανακάλυψης και στη Μεσόγειο», ανέφερε.

Αιχμές για την Ελλάδα

Ο Φατίχ Ντονμέζ άφησε παράλληλα αιχμές και για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι αν και ήρθαν αντιμέτωποι με απειλές, εκβιασμούς κι εκφοβισμούς, «δεν σκύψαμε το κεφάλι σε κανέναν, δεν κάναμε βήμα πίσω. Ούτε κρυφτήκαμε πίσω από κανέναν, ούτε παρακαλέσαμε κανέναν πίσω από κλειστές πόρτες.

»Δεν αφεθήκαμε στο έλεος κάποιου άλλου, όπως εκείνοι που δεν τολμούν να αντιμετωπίσουν την Τουρκία μόνοι τους. Ας το σκεφτούν όσοι δεν ντρέπονται να δείξουν την ανικανότητά τους σε όλο τον κόσμο. Θα συνεχίσουμε να προχωράμε στον δρόμο που γνωρίζουμε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι απαιτούν τα συμφέροντα του έθνους μας. Θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε το μέλλον μας, αντλώντας έμπνευση από την ιστορία μας, παίρνοντας θάρρος από την ιστορία μας και το πιο σημαντικό παίρνοντας μαθήματα από την ιστορία μας».

Sports in

Εκεί που δεν έφτασε ποτέ κανείς άλλος Έλληνας -σε μια σεζόν- στα κύπελλα Ευρώπης (vids)

Ο Κώστας Φορτούνης κάνει πράγματα που νομίζαμε πως δεν υπάρχουν στα μέρη μας και…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 13 Απριλίου 2024