Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurobasket: Γράφουν ιστορία οι 40άρηδες (vids)

Eurobasket: Γράφουν ιστορία οι 40άρηδες (vids)

Λάουρι Μαρκάνεν, Γιάννης Αντετοκούνμπο και Λούκα Ντόντσιτς. Οι τρεις παίκτες που έχουν σπάσει τα… κοντέρ στο εφετινό Eurobasket.

Τα μεγάλα αστέρια… λάμπουν στο εφετινό Eurobasket. Οι σούπερ σταρ έχουν βγει μπροστά, προσφέροντας τη μία απίθανη παράσταση πίσω από την άλλη. Τελευταίο παράδειγμα; Ο Λάουρι Μαρκάνεν. Ο power forward των Γιούτα Τζαζ έκανε σμπαράλια το αμυντικό πλάνο της Κροατίας, οδηγώντας τη Φινλανδία (94-86) στους «8» και στο ραντεβού με την Ισπανία.

Ο πρώην παίκτης των Σικάγο Μπουλς και νούμερο «7» στο ντραφτ του 2017, έστησε… πάρτι κόντρα στην Χρβάτσκα, μπαίνοντας σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών στο εφετινό Eurobasket. Ο ηγέτης της Φινλανδίας μέτρησε «43αρα» και έγινε ο τρίτος μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Λούκα Ντόντσιτς, που σπάει το… φράγμα των 40 πόντων στο τουρνουά.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη ομαδική προπόνηση του Μαρσέλο – Σε τι κατάσταση είναι, πότε μπαίνει

Ο Μαρκάνεν ήταν φοβερός κόντρα στους Κροάτες, έκανε ότι ήθελε στις δυο πλευρές του παρκέ, με τη νίκη-πρόκριση της Φινλανδίας να φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

Παράλληλα, με τους 43 πόντους που πέτυχε (19/29 σουτ, 9 ριμπάουντ), ισοφάρισε και την ιστορική επίδοση του Ντιρκ Νοβίτσκι στην αναμέτρηση του 2001 ανάμεσα στη Γερμανία και την Ισπανία.

Ο πρώτος που «έπιασε» 40αρα στο εφετινό Eurobasket δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στο ματς της φάσης των ομίλων με την Κροατία, ο Έλληνας σούπερ σταρ έκανε τους πάντες να παραμιλούν με την απίστευτη εμφάνισή του.

Ο Greek Freak σκόραρε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, γκρέμισε σε αρκετές περιπτώσεις την μπασκέτα των Ουκρανών και σταμάτησε στους 41 πόντους σε 27 λεπτά συμμετοχής.

Τη σκυτάλη από τον ηγέτη της «γαλανόλευκης» και των Μιλγουόκι Μπακς πήρε ο Λούκα Ντόντσιτς. Μια μέρα μετά την… εξωγήινη εμφάνιση του Γιάννη, ο «Λούκα Μάτζικ», απάντησε με όργια κόντρα στους Γάλλους.

Ο σταρ των Ντάλας Μάβερικς έκανε πράγματα και θαύματα κόντρα στους «Τρικολόρ», παίρνοντας από το χεράκι την Εθνική Σλοβενίας. Με 47 πόντους (15/23 σουτ) σε 39 λεπτά συμμετοχής, έσπασε όλα τα κοντέρ, καταγράφοντας τη 2η καλύτερη επίδοση της ιστορίας σε έναν αγώνα Eurobasket. Μάλιστα, με την παράσταση στο ματς με τους Γάλλους, ο 23χρονος παίκτης ξεπέρασε και τον Νίκο Γκάλη, που είχε σημειώσει 46 πόντους κόντρα στη Σουηδία (1983).

Με το… πάρτι κόντρα στην Κροατία, ο Λάουρι Μαρκάνεν, πρόσθεσε το όνομά του πλάι στους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λούκα Ντόντσιτς. Το Eurobasket έχει ακόμα δρόμο και μένει να φανεί, αν υπάρξει και άλλος παίκτης που θα προσφέρει μια παρόμοια παράσταση.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024