Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντετοκούνμπο vs Σατοράνσκι: Η μάχη των κορυφαίων, η «μπηχτή» του 2019 και η… απάντηση του Γιάννη

Αντετοκούνμπο vs Σατοράνσκι: Η μάχη των κορυφαίων, η «μπηχτή» του 2019 και η… απάντηση του Γιάννη

Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει απόψε (11/9, 21:45) την Τσεχία και τα φώτα πέφτουν στον κορυφαίο σκόρερ του Eurobasket, Γιάννη Αντετοκούνμπο και στον καλύτερο πασέρ, Τόμας Σατοράνσκι.

Το πρώτο do or die ματς για την Εθνική μας ομάδα βρίσκεται προ των πυλών. Μετά την… παρέλαση στο Μιλάνο, η αρμάδα του Δημήτρη Ιτούδη ευελπιστεί να «κατακτήσει» και το Βερολίνο.

Πρώτος αντίπαλος για την παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο δρόμο για το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket είναι η Τσεχία του Τόμας Σατοράνσκι. Μια ομάδα που έχει πληγώσει δις την «γαλανόλευκη» τα τελευταία χρόνια. Πρώτα το 2019 στο Mundobasket και έπειτα το καλοκαίρι του 2021 στον τελικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βεβαίως, η τωρινή έκδοση της Ελλάδας δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Και για αυτόν τον λόγο, οι περισσότεροι την παρουσιάζουν και μεγάλο φαβορί για την πρωτιά της διοργάνωσης.

Στην αρένα του Βερολίνου λοιπόν θα παραταχθούν δυο παίκτες που έχουν αναμετρηθεί πολλάκις στα παρκέ του NBA. Γιάννης Αντετοκούνμπο και Τόμας Σατοράνσκι γνωρίζονται καλά από τις μονομαχίες τους στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, με τον σούπερ σταρ των Μιλγούοκι Μπακς να χαμογελά στις περισσότερες αναμετρήσεις.

Ο «δολοφόνος» κόντρα στον κορυφαίο «σερβιτόρο»

Στο Eurobasket άπαντες παραμιλούν με τα κατορθώματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak οδήγησε τη «γαλανόλευκη» στο 5/5, επιβεβαιώνοντας με τις εμφανίσεις του πως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

Το ένα… πάρτι διαδέχθηκε το άλλο για τον Γιάννη, που γκρέμισε σε αρκετές περιπτώσεις την μπασκέτα των αντιπάλων. Κάπως έτσι και μετά τα πρώτα 5 ματς, ο 27χρονος παίκτης οδηγεί την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ. Συγκεκριμένα, με μέσο όρο 29.5 πόντους ανά παιχνίδι, ο Έλληνας σούπερ σταρ είναι ο κορυφαίος του Eurobasket σε αυτόν τον τομέα, με τους Λούκα Ντόντσιτς (28.0) και Αλεξάντερ Βεζένκοφ (26.8) να ακολουθούν.

Ο Γιάννης σκοράρει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, κάνει σμπαράλια όποιο αμυντικό πλάνο σκεφτούν οι προπονητές και απόψε, θα βρει απέναντί του τον κορυφαίο… σερβιτόρο της διοργάνωσης.

Ο Τόμας Σατοράνσκι παραμένει ένα από τα πιο πολύτιμα γρανάζια της καλοκουρδισμένης μηχανής του Ρόνεν Γκίζμπουργκ και με μέσο όρο 9.0 ασίστ ανά παιχνίδι, ευελπιστεί να πληγώσει την Ελλάδα.

Παρόλο που αποχώρησε από τον μαγικό κόσμο του NBA, ο σταρ της Μπαρτσελόνα είναι το μυαλό και η «καρδιά» της Τσεχίας. Οι αριθμοί του στο Eurobasket υποδηλώνουν ξεκάθαρα πως το παιχνίδι της ομάδας περνάει μέσα από τα χέρια του.

Η… σπόντα του Σατοράνσκι και η «απάντηση» του Γιάννη

Στην περίφημη μάχη του 2019 ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τσεχία, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το σφύριγμα-εφεύρεση των διαιτητών. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε για μόλις 23 λεπτά, με το διαιτητικό τρίο να τον αποβάλλει με 5 φάουλ.

Το 5ο φάουλ στον Greek Freak έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον αποκλεισμό της Ελλάδας, με τον Τόμας Σατοράνσκι να πετάει και την… μπηχτή του μετά το τέλος του ματς.

«Στην Ευρώπη πιθανότατα το σφυρίζουν. Στο NBA δε θα το έδιναν, γιατί, προστατεύουν τα αστέρια», είχε τονίσει ο παίκτης των Τσέχων.

Η… απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήρθε εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ. Με σχεδόν δύο μήνες καθυστέρηση.

Στην πρώτη μάχη των Μπακς με τους Μπουλς για τη σεζόν 2019-2020, ο Γιάννης ήταν… οδοστρωτήρας. Ο Έλληνας σούπερ σταρ έκανε φύλλο και φτερό τους «Ταύρους», έβαλε στα καλάθια τον Τόμας Σατοράνσκι και την παρέα του, ολοκληρώνοντας το ματς με 38 πόντους και 16 ριμπάουντ. Ήταν μια παράσταση από τις πολλές του Γιάννη και ένα… μήνυμα προς τον τότε παίκτη του Σικάγο.

Ο Γιάννης πραγματοποιεί συνεχώς MVP εμφανίσεις και είναι αποφασισμένος να οδηγήσει την Ελλάδα στη Γη της Επαγγελίας. Η Τσεχία του Τόμας Σατοράνσκι είναι το πρώτο εμπόδιο για την κορυφή, με τον Greek Freak να μην ξεχνάει το… πάθημα του 2019. Μένει να φανεί ποιος θα βγει νικητής από την αποψινή μονομαχία.

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024