Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Πρέσβης ΗΑΕ: Πάνω από 50 deals – Επενδύουμε 500 εκατ. στην Ελλάδα

Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Πρέσβης ΗΑΕ: Πάνω από 50 deals – Επενδύουμε 500 εκατ. στην Ελλάδα

Ο Σουλεϊμάν Χαμίντ Σάλεμ Αλμαζρούι μίλησε για τους ισχυρούς επενδυτικούς δεσμούς των δυο χωρών

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ελλάδα έχουν πολύ αναπτυγμένες διμερείς σχέσεις και θα συνεχίσουν να έχουν, δήλωσε ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα Σουλεϊμάν Χαμίντ Σάλεμ Αλμαζρούι, μιλώντας στο OT FORUM που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Ο πρέσβης των ΗΑΕ υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν μεταξύ των δύο χωρών, με σκοπό νέες επενδύσεις με μεγάλο οικονομικό όφελος: «Ήδη η πρεσβεία έχει ξεκινήσει καμπάνια με σκοπό την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων σε πολλά πεδία, όπως Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, υποδομές, τεχνολογία κ.α.» είπε, προσθέτοντας ότι η χώρα του επιδιώκει παράλληλα περαιτέρω ανάπτυξη και συνεργασία με την Ελλάδα σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Abdulla bin Touq Al Marri: Ισχυρές οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΑΕ

Σημαντικές επενδύσεις

«Μέσω της ΔΕΘ ελπίζουμε ότι θα αναπτύξουμε αυτόν τον στρατηγικό συνεταιρισμό  και θα υλοποιήσουμε την οικονομική ανάπτυξη» ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά που τα ΗΑΕ παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο και έχουν τόσο ισχυρή παρουσία σε μια χώρα σαν τη δική σας».

«Υπάρχουν πολύ θετικά αποτελέσματα σε πάρα πολλούς τομείς. Έχουμε πολλά να προσφέρουμε και πολλά να πάρουμε» είπε, λέγοντας ότι θα υπογραφούν σχετικά μνημόνια συνεργασίας και η χώρα του σχεδιάζει να επενδύσει 300-500 εκατ. δολάρια «για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

«Είμαι πολύ αισιόδοξος. Θα κάνουμε σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα» υπογράμμισε, λέγοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφούν περισσότερες από 50 διακρατικές συμφωνίες μεταξύ επιχειρήσεων των δυο χωρών: «Θα πέσουν πολλές υπογραφές, σε πολλά επίπεδα, ενισχύοντας την επενδυτική συνεργασία»

Γεωπολιτικά ζητήματα

Ο Σουλεϊμάν Χαμίντ Σάλεμ Αλμαζρούι ανέφερε ότι η Ελλάδα παίζει σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο στην περιοχή, καθοριστικό για την περαιτέρω ανάπτυξη κυρίως στον ενεργειακό τομέα.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία υπογράμμισε ότι είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, με σημαντικό αντίκτυπο στην ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια: «Τα δεδομένα είναι άσχημα για όλον τον κόσμο. Η οικονομία έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό. Ευελπιστούμε η κατάσταση να αλλάξει σύντομα» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι στο μέλλον γεωστρατηγικά θα υπάρξουν εξελίξεις.

«Εύχομαι να έχουμε μια ειρηνική επίλυση των θεμάτων και  να επανέλθουμε στην αρχική κατάσταση. Είναι μια κρίση που αγγίζει όλον τον κόσμο».

Ελληνοτουρκικά

Κληθείς να σχολιάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε: «Πρέπει να είμαστε διπλωμάτες και να χειριστούμε την κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών με τον καλύτερο τρόπο. Η διπλωματία πρέπει να θριαμβεύσει». Επεσήμανε πάντως, ότι οι σχέσεις με την Τουρκία, δεν επηρεάζουν καθόλου τους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ, τους οποίους χαρακτήρισε πολύ ισχυρούς.

«Ανοικτή κοινωνία»

Τέλος ο κ. Σουλεϊμάν Χαμίντ Σάλεμ Αλμαζρούι ανέφερε ότι η χώρα του είναι μια ισχυρή, αν0ικτή χώρα, με πολυπολιτισμική ταυτότητα, που ευνοεί τον τουρισμό και τις επενδύσεις.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024