Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Αμπντάλα μπιν Τουκ αλ Μάρι: Ισχυρές οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΑΕ

Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Αμπντάλα μπιν Τουκ αλ Μάρι: Ισχυρές οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΑΕ

Στη σημασία που έχει η Ελλάδα ως εταίρος για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, τονίζοντας πως αποτελεί μεγάλη τιμή η ανακήρυξη των ΗΑΕ σε τιμώμενη χώρα της 86ης ΔΕΘ

Στη σημασία που έχει η Ελλάδα ως εταίρος για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Αμπντάλα μπιν Τουκ αλ Μάρι, τονίζοντας πως αποτελεί μεγάλη τιμή η ανακήρυξη των ΗΑΕ σε τιμώμενη χώρα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Μιλώντας στο OT FORUM ο κ. Αμπντάλα μπιν Τουκ αλ Μάρι, επεσήμανε πως οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ισχυρές σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, με την κυβέρνηση των ΗΑΕ να επιδιώκει την περαιτέρω ανάπτυξη των επενδύσεων στην Ελλάδα. Οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (ΑΞΕ) των ΗΑΕ στη χώρα μας ανέρχονται σε 200 εκατ. δολάρια, σημείωσε και πρόσθεσε πως «στόχος είναι να αυξήσουμε το ποσό επένδυσης στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης – Μητσοτάκης: Στρατηγικός εταίρος τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένους τομείς που μπορεί να υπάρξουν σημαντικές επενδύσεις μεταξύ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομίας της χώρας υπογράμμισε τη συνεργασία στην Άμυνα, τη Γεωργία, τον Τουρισμό και άλλους κλάδους. «Στα ΗΑΕ υπάρχει ένα ισχυρό αεροπορικό επίπεδο και μπορούν να ενδυναμωθούν οι σχέσεις μας, όπως και η εκπαίδευση αποτελεί ένα σημαντικό πεδίο για συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεγάλη βαρύτητα στις διμερείς σχέσεις

Σύμφωνα με τον κ. Αμπντάλα μπιν Τουκ αλ Μάρι «ως κυβέρνηση δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις διμερείς σχέσεις και νομίζω είναι κατάλληλη στιγμή για συζητήσεις σε υψηλό επίπεδο και υπογραφές».

Επιπλέον, ο επικεφαλής της πολυπληθούς κυβερνητικής και επιχειρηματικής αποστολής των ΗΑΕ στη ΔΕΘ, σημείωσε πως αυτές τις ημέρες θα πραγματοποιηθούν πολλές υψηλές συζητήσεις, θα αναλυθούν πολλά θέματα με υπουργούς και επιχειρηματίες των δύο χωρών, κάτι που -όπως είπε- θα φέρει ανάπτυξη στις σχέσεις Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Δουλεύουμε πολύ σκληρά και θα συνεχίσουμε, γιατί έχουν και οι δύο χώρες μεγάλη δυναμική. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ΗΑΕ κάνουν σημαντικές επενδύσεις σε αφρικανικές χώρες και στην Ασία και στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε τη χώρα μας ως πύλη όπου η Ελλάδα θα μπορεί να περάσει σε αυτές τις περιοχές», σημείωσε.

Να τεθούν ισχυρές βάσεις

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομίας των ΗΑΕ επεσήμανε ότι «χρειαζόμαστε περισσότερες δεσμεύσεις και από τις δύο χώρες, προκειμένου να τεθούν ισχυρές βάσεις, καθώς τώρα είναι κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις, για τις οποίες υπάρχει υψηλό ενδιαφέρον».

Ερωτηθείς για τα αν η Ελλάδα θεωρείται ως «γέφυρα» για την ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής, ο κ. Αμπντάλα μπιν Τουκ αλ Μάρι τόνισε πως «φυσικά θεωρούμε την Ελλάδα ως σημαντικό εταίρο. Τώρα θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις αλλάγες για νέες μορφές ενέργειες και να βρούμε τομείς για συνεργασία με τη χώρα σας».

Η ενεργειακή κρίση επηρεάζει όλο τον κόσμο

Μιλώντας για την ενεργειακή κρίση, ανέφερε πως «όντως επηρεάζει όλο τον κόσμο, ίσως εμάς λιγότερο, αλλά κάνουμε όλες τις κινήσεις για να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια. Να χρησιμοποιήσουμε άλλες μορφές ενέργειες. Δεν ξέρουμε το μέλλον, αλλά θα πρέπει να βρούμε τρόπο να διαχειριστούμε τις δυσκολίες. Η κρίση είναι χειρότερη από την περασμένη δεκαετία. Είναι ενεργειακή κρίση, μας επηρεάζει όλους και είναι σημαντικό να βρούμε τρόπους διασύνδεσης», κατέληξε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024