Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κορκίδης: Με ισχυρό και θετικό πρόσημο οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες

Κορκίδης: Με ισχυρό και θετικό πρόσημο οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες

Το πηδάλιο της χώρας κρατείται στιβαρά στην σωστή ρότα, σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ

Τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ επιβεβαιώνουν μια πολιτική με ισχυρό και θετικό πρόσημο για την κοινωνία και το επιχειρείν, τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Σε δήλωσή του σχετικά με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες επεσήμανε ότι «το πηδάλιο της χώρας κρατείται στιβαρά στην σωστή ρότα», και πρόσθεσε πως «η επιχειρηματικότητα χαιρετίζει την ισχυρή ένεση κινητικότητας στην κυκλική οικονομία, τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών και κάθε μέτρο που δίνει αναπτυξιακή προοπτική στην ελληνική αγορά».

Διαβάστε επίσης – Κορκίδης: Εχουμε υβριδικό πόλεμο, οι επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν εάν κερδίζουν ή χάνουν

 Η δήλωση

Αναλυτικά ο κ. Κορκίδης δήλωσε:

«Συνηθίζεται να λέγεται ότι “ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται” και δεν έχουν άδικο όσοι θεωρούν ότι μετά τη γεωπολιτική φουρτούνα, το μεταναστευτικό, την πανδημία, έρχεται ο ενεργειακός τυφώνας, που δοκιμάζει την συνοχή των χωρών της ΕΕ. Οι ανακοινώσεις δια στόματος πρωθυπουργού αποδεικνύουν ότι “το πηδάλιο της χώρας κρατείται στιβαρά στην σωστή ρότα”. Τα όσα εξήγγειλε στην ΔΕΘ, επιβεβαιώνουν μια πολιτική με ισχυρό και θετικό πρόσημο για την κοινωνία και το επιχειρείν στη λογική ότι η λελογισμένη και κοστολογημένη οικονομική πολιτική δεν θέτει σε κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού, αλλά τουναντίον υπόσχεται να ωθήσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

»Το τρίπτυχο “συνέπεια – συνέχεια – σταθερότητα” για νοικοκυριά και επιχειρήσεις διασφαλίζεται με 21 νέα οικονομικά μέτρα, 12 αλλαγές και ένα πρόγραμμα στέγασης 6 σημείων, που συνολικά κοστολογούνται σε 5,5 δισ. ευρώ. Οι θετικοί δείκτες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπως περιεγράφηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ δεν πρέπει να μείνουν απλώς ως αισιόδοξο μήνυμα, αλλά να γίνει κυβερνητικός στόχος να περάσουν στη καθημερινότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Να τονώσουν την πραγματική οικονομία να δώσουν αυτοπεποίθηση στη κοινωνία σε μια ιδιαίτερη συγκυρία όπου η διατήρηση των κεκτημένων, του τρόπου και του κόστους ζωής, θα δοκιμαστούν τον φετινό χειμώνα.

»Είναι σίγουρο ότι, όταν η κοινωνία λαμβάνει από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, τα σωστά μηνύματα, τη σωστή στιγμή, χωρίς περιστροφές και δυσνόητες έννοιες, χωρίς στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις, αντιδρά θετικά. Η επιχειρηματικότητα χαιρετίζει την ισχυρή ένεση κινητικότητας στην κυκλική οικονομία, τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών και κάθε μέτρο που δίνει αναπτυξιακή προοπτική στην ελληνική αγορά».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024