Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρομπέρτα Μέτσολα: H Eυρώπη ποτέ δεν θα είναι πλήρης, όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη

Ρομπέρτα Μέτσολα: H Eυρώπη ποτέ δεν θα είναι πλήρης, όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη

«Πρέπει να το επαναλάβουμε για ακόμη μία φορά, γιατί έχει έρθει η ώρα να δώσουμε ενέργεια στις διαπραγματεύσεις. Οι προκλητικές και παραβατικές συμπεριφορές εμποδίζουν την πρόοδο», τόνισε η Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία συνεχάρη τον Νίκο Αναστασιάδη για τις προσπάθειές του.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται αλληλέγγυο με την Κύπρο. Η Ευρώπη ποτέ δεν θα είναι πλήρης, όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη», ανέφερε από την Κύπρο η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η κυρία Μέτσολα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στον οποίο εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ευρωβουλής στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση-φωτιά: Η Τουρκία δεν τολμά να επιτεθεί σε Ελλάδα και Κύπρο εκτός εάν της το επιτρέψουμε

Η πρόεδρος της Ευρωβουλής σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η Ευρώπη δεν θα είναι πλήρης, όσο η Κύπρος είναι διχοτομημένη. Πρέπει να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις. Η Κύπρος πρέπει να είναι μία ενιαία χώρα, δικοινοτική και διζωνική».

«Πρέπει να το επαναλάβουμε για ακόμη μία φορά, γιατί έχει έρθει η ώρα να δώσουμε ενέργεια στις διαπραγματεύσεις. Οι προκλητικές και παραβατικές συμπεριφορές εμποδίζουν την πρόοδο», τόνισε η Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία συνεχάρη τον Νίκο Αναστασιάδη για τις προσπάθειές του όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τις προτάσεις του για οικοδόμηση τολμηρών μέτρων εμπιστοσύνης.

«Ξέρουμε πού οφείλεται η ακρίβεια»

«Μιλήσαμε για το κόστος ζωής και την ακρίβεια», ανέφερε η Ρομπέρτα Μέτσολα, μετά την συνάντησή της με τον Νίκο Αναστασιάδη.

«Οι τιμές έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και δυστυχώς μπορεί να ανέβουν κι άλλο. Ξέρουμε πού οφείλονται όλα αυτά», σημείωσε υπαινισσόμενη τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις άμεσα, όπως να αποσυνδέσουμε την τιμή του φυσικού αερίου από αυτή του ηλεκτρικού ρεύματος. Πρέπει να τα καταφέρουμε, αυτό περιμένουν οι πολίτες από εμάς», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωβουλής.

Μέτσολα για Τουρκία: «Έχουμε καταδικάσει επανειλλημένα τις παραβατικές συμπεριφορές»

«Όλες οι χώρες – και ειδικά αυτές που θέλουν να έρθουν κοντά στην ΕΕ – πρέπει όχι μόνο να τις σεβαστούν, αλλά και να τις τηρούν χωρίς να αφήνουν περιθώρια ελιγμών που καθιστούν τις κυρώσεις αδύναμες», είπε στη συνέχεια η Ρομπέρτα Μέτσολα για την Τουρκία, που δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «οι κινήσεις της Τουρκίας στην Αμμόχωστο θέτουν σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Έχουμε καταδικάσει επανειλλημένα στην Ευρωβουλή την συνεχιζόμενη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ από την πλευρα της Τουρκίας. Τα Βαρώσια πρέπει να επιστρέψουν στους νόμιμους κατοίκους τους».

«Έπρεπε να είχαμε ακούσει νωρίτερα τον συναγερμό του Πούτιν»

Η πρόεδρος της Ευρωβουλής δεν δίστασε να κάνει αυτοκριτική για την Ευρώπη και την μη έγκαιρη αντίδρασή της σε προηγούμενες επιθετικές επιχειρήσεις της Ρωσίας του Πούτιν.

«Η 24η Φεβρουαρίου χτύπησε έναν συναγερμό, που έπρεπε να είχαμε ακούσει νωρίτερα. Ο Πούτιν δεν σταμάτησε το 2008, δεν σταμάτησε το 2015 και σίγουρα δεν θα σταματήσει ούτε τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε πως οι πρόσφατες ανακαλύψεις στην Κύπρο (σ.σ. αναφορικά με τις έρευνες για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων) δείχνουν πως «η χώρα μπορεί να είναι κομβικός σύμμαχος στο ζήτημα της ενέργειας. Πρέπει να συνεχίσουμε τις επενδύσεις και να ψάχνουμε και άλλους συμμάχους σε τρίτες χώρες, βλέποντας ότι συνεχίζεται ο πόλεμος».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024