Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Απαράδεκτες και προσβλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας

Κύπρος: Απαράδεκτες και προσβλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας

Αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο αλλά και με τη γενικότερη προσπάθεια οικοδόμησης σχέσεων καλής γειτονίας η ρητορική της Τουρκίας δηλώνει η Κύπρος

Την πλήρη αλληλεγγύη και συμπαράσταση της στην Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό εκφράζει η Κυπριακή Δημοκρατία, απέναντι στις εμπρηστικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «παρακολουθούμε με απογοήτευση και προβληματισμό την όξυνση της τουρκικής ρητορικής παραφροσύνης, αυτή τη φορά με ανιστόρητες δηλώσεις και δημόσιες απειλές του Τούρκου Προέδρου σε βάρος της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού».

Διαβάστε επίσης: Η Αθήνα στέλνει τις τουρκικές προκλήσεις σε ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και Συμβούλιο Ασφαλείας

Αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο η συμπεριφορά της Τουρκίας

Το κυπριακό ΥΠΕΞ καταδικάζει «την υβριδική αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία είναι αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο αλλά και με τη γενικότερη προσπάθεια οικοδόμησης σχέσεων καλής γειτονίας, στοιχείου απαραίτητου για δημιουργία συνθηκών ασφάλειας και ευημερίας στην περιοχή της Μεσογείου».

«Τέτοιες δηλώσεις, προερχόμενες μάλιστα από τον Πρόεδρο της Τουρκίας είναι απαράδεκτες και προσβλητικές και συντείνουν στο κλίμα έντασης που επιχειρεί να δημιουργήσει η Τουρκία σε βάρος της ΕΕ αλλά και των κρατών – μελών της» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Μπορεί να έρθουμε»…

Υπενθυμίζεται ότι σε ομιλία του το Σάββατο ο τούρκος πρόεδρος είχε προχωρήσει σε νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας, με αναφορές και στην Μικρασιατική Καταστροφή. «Έλληνες μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «τα κατεχόμενα νησιά της Ελλάδας δεν μας δεσμεύουν. Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024