Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραβάει το σχοινί η Τουρκία: «Είναι εύκολο να διασχίσουμε το Αιγαίο» - «Καλά τα είπε ο Ερντογάν», λέει ο Μπαχτσελί

Τραβάει το σχοινί η Τουρκία: «Είναι εύκολο να διασχίσουμε το Αιγαίο» – «Καλά τα είπε ο Ερντογάν», λέει ο Μπαχτσελί

Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, σχολιάζοντας τις χθεσινές απειλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι εύκολο να διασχίσουμε το Αιγαίο, καλά τα είπε ο πρόεδρος μας»

Νέα εμπρηστική παρέμβαση με ευθείες πολεμικές απειλές κατά της Ελλάδας εξαπολύει η Τουρκία με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Τη σκυτάλη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε ο κυβερνητικός του σύμμαχος, ο εθνικιστής Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Καλά τα είπε ο πρόεδρός μας»

Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, σχολιάζοντας τις χθεσινές απειλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι εύκολο να διασχίσουμε το Αιγαίο, καλά τα είπε ο πρόεδρος μας», σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Σκάι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Έλληνες μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» και πρόσθεσε: «Τα κατεχόμενα νησιά της Ελλάδας δεν μας δεσμεύουν. Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται».

Μάλιστα ο Ερντογάν χρησιμοποίησε και φράσεις με μηνύματα που παρέπεμπαν τόσο στο 1922 όπως το «σας ρίξαμε στη θάλασσα, να το θυμάστε» αλλά και στον Αττίλα και στην εισβολή στην Κύπρο το 1974 όπως το «θα έρθουμε βράδυ».

Εξωφρενικός και πέρα από κάθε όριο ο κατήφορος δηλώσεων και απειλών

Αξίζει να επισημανθεί ότι προ ημερών ο Μπαχτσελί είχε κάνει ανάλογες ακραίες τοποθετήσεις με αφορμή την τουρκική προβοκάτσια με τους S-300 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και να σταματήσει άμεσα αυτή την τρέλα. Ειδάλλως θα ζήσει πολύ χειρότερα πράγματα από όσα έγιναν στις 30 Αυγούστου 1922».

Στο παραλήρημα του Τούρκου προέδρου απάντησε με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών», ενώ προανήγγειλε διπλωματικές ενέργειες απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας.

Παραβιάσεις

Επισημαίνεται δε ότι η Τουρκία το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε μια επιθετική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας κατηγορώντας την για παραβιάσεις και παρενοχλήσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο και τα τουρκικά χωρικά ύδατα επιδιώκοντας την πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας στο Αιγαίο.

Μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τη Yeni Safak, ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο πραγματοποίησε 1.616 παραβιάσεις και παρενοχλήσεις, ενώ μόνο στο τελευταίο οχτάμηνο του 2022 (Ιανουάριος – Αύγουστος) ο αριθμός αυτός έφτασε τις 1.123. Κατά τις ίδιες πηγές τα τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν με κλείδωμα ραντάρ για 3.372 δευτερόλεπτα σε 14 διαφορετικά περιστατικά.

Και όλα αυτά τη στιγμή που είναι συστηματικές οι υπερπτήσεις τουρκικών drones και άλλων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά το τελευταίο διάστημα.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024