Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «νέος» εθνικός ύμνος της Βρετανίας με τη φωνή της Κάθριν Τζένκινς

Ο «νέος» εθνικός ύμνος της Βρετανίας με τη φωνή της Κάθριν Τζένκινς

Η ταλαντούχα καλλιτέχνης έχει τραγουδήσει πολλές φορές τον Εθνικό Ύμνο της χώρας.

Σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ θα πρέπει να αλλάξει και ο Εθνικός Ύμνος της χώρας. Αυτό θα συμβεί μετά από 70 χρόνια, αφού πλέον ο Κάρολος Γ‘ ανακηρύσσεται βασιλιάς και οι στίχοι θα λένε: «God Save The King» και όχι «God Save The Qween.»

Διαβάστε επίσης: Βασιλιάς Κάρολος: «Οφείλω στη μητέρα μου ένα τεράστιο χρέος» – Η αναφορά στην Καμίλα και τους γιους του

Η Κάθριν Τζένκινς και ο Εθνικός Ύμνος

Στη διαδικασία εύρεσης ερμηνεύτριας του Εθνικού Ύμνου, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, επιλέχθηκε η Κάθριν Τζένκινς (Katherine Jenkins). Μάλιστα, η πρώτη ηχογράφηση του έγινε σε μια εκκλησία στο Σάσεξ και η πρώτη επίσημη εκτέλεση του «God Save the King» θα ακουστεί απόψε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο τέλος της επιμνημόσυνης δέησης για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η Κάθριν Τζένκινς έχει τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο πολλές φορές και δήλωσε ότι θα έχει πάντα στην καρδιά της «τις πιο όμορφες αναμνήσεις, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο για τη βασίλισσα Ελισάβετ».

Επίσης η 42χρονη τραγουδίστρια είχε συμμετάσχει στην έναρξη των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, ενώ είχε τραγουδήσει και στα 90ά γενέθλια της βασίλισσας.

Τι είπε για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

«Έχω μόνο τις πιο όμορφες αναμνήσεις από το να τραγουδάω τον Εθνικό Ύμνο για την Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα, αναμνήσεις που θα κρατάω πάντα. Αν και η καρδιά μου είναι βαριά από θλίψη- το να τον τραγουδάω σήμερα, για πρώτη φορά, είναι τεράστια τιμή».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024