Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καμίλα: Από... «αντροχωρίστρα» σε «Βασιλική Σύζυγο»

Καμίλα: Από… «αντροχωρίστρα» σε «Βασιλική Σύζυγο»

Είναι ο ίδιος τίτλος που απονεμήθηκε στη μητέρα της Ελισάβετ όταν βασίλευε ο Γεώργιος ΣΤ'

Ως «βασιλική σύζυγος» («Queen Consort») πρόκειται να στεφθεί δίπλα στον Κάρολο η Καμίλα, κατά την επιθυμία της Βασίλισσας Ελισάβετ, έχοντας διαγράψει μεγάλη πορεία από τότε που η τότε Πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνα την είχε αποκαλέσει «αντροχωρίστρα».

Ήταν η «ειλικρινής επιθυμία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’», τονιζόταν σε μήνυμα που δημοσιεύθηκε την παραμονή της 70ης επετείου από την άνοδό της στον θρόνο, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ότι η σύζυγος του Καρόλου θα ήταν γνωστή κατά την άνοδό του στο θρόνο ως Queen Consort.

Είναι ο ίδιος τίτλος που απονεμήθηκε στην Ελισάβετ, τη σύζυγο του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ και γιαγιά του Καρόλου, η οποία μετά το θάνατο του μονάρχη έλαβε τον τίτλο της Βασίλισσας Μητέρας (Queen Mother).

«Όταν, στο πλήρωμα του χρόνου, ο γιος μου Κάρολος γίνει Βασιλιάς, ξέρω ότι θα δώσετε σε αυτόν και στη σύζυγό του, Καμίλα, την ίδια υποστήριξη που μου δώσατε. Και είναι η ειλικρινής μου επιθυμία όταν έρθει εκείνη η ώρα, η Καμίλα να γίνει γνωστή ως Queen Consort καθώς συνεχίζει τη δική της πιστή υπηρεσία», έγραψε η βασίλισσα.

Από καιρό ο Κάρολος επιθυμούσε η Καμίλα να πάρει τον τίτλο της βασίλισσας και να στεφθεί και να χριστεί. Αλλά ότι θα γίνει γνωστή ως βασίλισσα Καμίλα κατέστη δυνατό μόνο λόγω μιας εξαιρετικής αλλαγής της κοινής γνώμης.

Η Καμίλα που φέρεται να περιγράφεται από την Νταϊάνα και ως «ροτβάιλερ» κατ’ ιδίαν, φαινόταν καταδικασμένη να αποδοκιμαστεί από το βρετανικό κοινό μετά τη συνέντευξη-βόμβα του 1995 της πριγκίπισσας της Ουαλίας στο BBC, στην οποία η πριγκίπισσα της Ουαλίας παραπονέθηκε ότι «ήμασταν τρεις από εμάς σε αυτόν τον γάμο», σε σχέση με τον μακροχρόνιο έρωτά τους.

Μετά το θάνατο της Νταϊάνα το 1997, χρειάστηκαν δύο χρόνια για τον διάδοχο του θρόνου και τη σύντροφό του να κάνουν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση μαζί σε ένα πάρτι γενεθλίων για την αδερφή της Καμίλα στο ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου.

Αλλά τον επόμενο χρόνο, η βασίλισσα σηματοδότησε την έγκρισή της παρακολουθώντας ένα γεύμα με τον Κάρολο και την Καμίλα.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 9 Απριλίου 2005 με πολιτικό γάμο που ακολούθησε θρησκευτική ευλογία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, με την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ παρούσα.

Η Καμίλα πήρε τον τίτλο της Princess Consort («πριγκιπική σύζυγος») – μια πρόγευση για αυτό που ο Κάρολος ήλπιζε ότι θα γινόταν με τον θάνατο της μητέρας του. Η εκδήλωση προσέλκυσε ένα πλήθος επευφημιών 20.000 στους δρόμους που οδηγούν στο Κάστρο του Ουίνδσορ, κάτι που ήταν το πιο ξεκάθαρο σημάδι μέχρι σήμερα ότι η Καμίλα είχε κερδίσει το βρετανικό κοινό.

Ο πρίγκιπας Χάρι βοήθησε να επισφραγιστεί η αποδοχή της το 2005 απορρίπτοντας την εικόνα της Καμίλα ως «κακής θετής μητέρας», περιγράφοντάς την ως «υπέροχη γυναίκα και έκανε τον πατέρα μας πολύ, πολύ χαρούμενο, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα». «Ο Γουίλιαμ κι εγώ την αγαπάμε πολύ», είπε.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024