Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διεθνή ΜΜΕ για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ: Το τέλος μιας εποχής

Διεθνή ΜΜΕ για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ: Το τέλος μιας εποχής

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τον θάνατο της μακροβιότερης βασίλισσας στα παγκόσμια χρονικά

Με συνεχή ροή ειδήσεων, αφιερώματα και αναλύσεις για το τέλος εποχής που σηματοδοτεί ο θάνατος  της βασίλισσας Ελισάβετ καλύπτουν τα διεθνή ΜΜΕ τις εξελίξεις στη Βρετανία.

* Διαβάστε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: Πρώτο τρεντ στο Twitter η είδηση του θανάτου της 

«Η τελευταία βασίλισσα», γράφει στην ιστοσελίδα της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. «Αποχαιρετώντας την Ελισάβετ Β’, που μέχρι την ύστατη στιγμή επέδειξε αταλάντευτη αίσθηση του καθήκοντος», αναφέρει.

«Τεράστιο σοκ» χαρακτηρίζει το Al Jazeera την απώλεια της βασίλισσας που «πέρασε περισσότερες από επτά δεκαετίες στον θρόνο».

«Η πιο δημόσια φιγούρα, το πιο ιδιωτικό πρόσωπο: Πώς η βασίλισσα Ελισάβετ II ενοποίησε το Ηνωμένο Βασίλειο», είναι ο τίτλος της ανάρτηση της ισραλινής εφημερίδα Haaretz.

«Το άλλο βασικό της επίτευγμα», αναφέρει, είναι ότι «μέσα σε επτά δεκαετίες δεν χρησιμοποίησε ούτε μια φορά το μη επαρκώς καθορισμένο βασιλικό προνόμιο, ούτε όταν οι πολιτικοί την παρακαλούσαν να το κάνει».

«Σύμβολο σταθερότητας στη Βρετανία και στην διεθνή σκηνή» για 70 χρόνια χαρακτηρίζει την βασίλισσα Ελισάβετ στην ηλεκτρονική της έκδοση η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

«Σε μια σειρά βασιλικής διαδοχής που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα, η ηγεμονία της Ελισάβετ ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια. Βοήθησε στην καθοδήγηση της χώρας της σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών στους τομείς της γεωπολιτικής, της τεχνολογίας, του πολιτισμού και της και των αντιλήψεων για βασιλική οικογένεια»», επισημαίνει.

«Θα μπορούσε ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ να σηματοδοτήσει το τέλος της βρετανικής μοναρχίας;», αναρωτιέται η γαλλική εφημερίδα Liberation.«Η Ελισάβετ Β’ αφήνει πίσω της τη δημοφιλή εικόνα μιας βασίλισσας που έχει γίνει αληθινό σύμβολο», επισημαίνει.

«Ο γιος της τη διαδέχεται έπειτα από μια πολύ πιο αμφιλεγόμενη ζωή, που θα μπορούσε να αποδυναμώσει ένα ήδη παρωχημένο σύστημα».

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024