Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλισσα Ελισάβετ: Όταν έγινε το «κορίτσι» του Τζέιμς Μποντ - Το συγκινητικό «αντίο» του Ντάνιελ Κρεγκ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Όταν έγινε το «κορίτσι» του Τζέιμς Μποντ – Το συγκινητικό «αντίο» του Ντάνιελ Κρεγκ

«Μας τραβούσαν φωτογραφίες και είπε: Ωχ, είναι αυτός που δεν χαμογελάει ποτέ»

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Βρετανία από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Η Αυτού Μεγαλειότης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, στο παλάτι του Μπάλμοραλ στη Σκωτία.

Δέκα χρόνια πριν και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έγινε για λίγο το «κορίτσι» του Τζέιμς Μποντ, για τις ανάγκες του σποτ που προβλήθηκε στην τελετή έναρξης.

Σε αυτό ο Τζέιμς Μποντ συνοδεύει τη βασίλισσα ως προσωπικός της φρουρός σε ένα ελικόπτερο βαμμένο στα χρώματα της βρετανικής σημαίας. Στη συνέχεια και οι δυο τους πηδούν -με τη βοήθεια stuntman- με αλεξίπτωτο πάνω από το στάδιο του Λονδίνου.

Μόλις τελειώνει το σποτ, η βασίλισσα κάνει την εμφάνισή της και παίρνει τη θέση της στα έδρανα των επισήμων για να ξεκινήσει η τελετή.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη του σποτ, Σαμ Χάντερ, «Η βασίλισσα δεν είπε ποτέ στην οικογένειά της ότι το έκανε. Αυτός ήταν ένας από τους όρους για να συμμετάσχει».

«Η απώλειά της θα είναι αισθητή»

Ο Ντάνιελ Κρεγκ σε ερώτηση για το πώς είναι η βασίλισσα από κοντά απάντησε σχετικά: «Είναι πολύ αστεία. Ήθελε να πει ένα αστείο και είπε ένα για μένα. Μας τραβούσαν φωτογραφίες και είπε: Ωχ, είναι αυτός που δεν χαμογελάει ποτέ».

Λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου της, ο ηθοποιός θέλησε να την αποχαιρετήσει και να εκφράσει τη θλίψη του.

Σε δήλωσή του ανέφερε ότι η μονάρχης αφήνει πίσω της μία ασύγκριτη κληρονομία και τόνισε ότι θα λείψει πολύ.

«Όπως τόσοι άλλοι, λυπήθηκα βαθύτατα στο άκουσμα της είδησης και οι σκέψεις μου στη βασιλική οικογένεια και όλους εκείνους που την αγαπούσαν. Αφήνει πίσω ασύγκριτη κληρονομιά και η απώλειά της θα είναι αισθητή. Θα μας λείψει πολύ», είπε χαρακτηριστικά ο Ντάνιελ Κρεγκ.

Έλεν Μίρεν, Έλτον Τζον και Πολ Μακάρτνεϊ λένε το δικό τους «αντίο»

Εκτός από τον Ντάνιελ Κρεγκ και άλλοι καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους και απέτισαν φόρο τιμής στην εκλιπούσα.

Η Έλεν Μίρεν, η Βρετανίδα ηθοποιός η οποία υποδύθηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ στη μεγάλη οθόνη, ανέφερε: «Πενθώ μαζί με την υπόλοιπη χώρα μου λόγω του θανάτου μιας σπουδαίας βασίλισσας. Είμαι υπερήφανη που αποκαλώ τον εαυτό μου (άνθρωπο) της Ελισαβετιανής εποχής. Αν υπήρχε ένας ορισμός της αρχοντιάς, η Ελισάβετ των Ουίνδσορ την ενσάρκωνε».

Ο Βρετανός τραγουδιστής και συνθέτης, Έλτον Τζον, είπε: «Μαζί με το υπόλοιπο έθνος, θλίβομαι βαθύτατα μαθαίνοντας την είδηση του θανάτου της Μεγαλειότητάς της, της βασίλισσας Ελισάβετ. Αποτελούσε πηγή έμπνευσης και ηγήθηκε της χώρας σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές και σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας, με χάρη, ευπρέπεια και αυθεντική στοργική ζεστασιά. Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν τεράστιο κεφάλαιο της ζωής μου από την παιδική μου ηλικία μέχρι σήμερα (σ.σ. χθες) και θα μου λείψει πολύ».

Ο Πολ Μακάρτνεϊ, ο θρύλος του συγκροτήματος Beatles, σημείωσε από την μεριά του: «Ο Θεός να ευλογεί τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη. Ζήτω ο βασιλιάς!».

Επίσης, ο γνωστός Ιταλός τενόρος, Αντρέα Μποτσέλι, τόνισε: «Ήταν προνόμιο που είχα την ευκαιρία να τραγουδήσω για την Μεγαλειότητά της, τη βασίλισσα Ελισάβετ, σε αρκετές περιστάσεις. Μου προκαλεί μεγάλη θλίψη η είδηση του θανάτου της. Χάσαμε μια ξεχωριστή προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας: μια εξαιρετική γυναίκα, έναν χαρισματικό ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024