Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δένδιας: «Τουρκικά νταηλίκια και απειλές δεν μας φοβίζουν»

Δένδιας: «Τουρκικά νταηλίκια και απειλές δεν μας φοβίζουν»

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα των φραστικών οξύνσεων ούτε να μετατρέψει οποιοδήποτε θέμα Διεθνούς Δικαίου σε ανατολίτικο καυγά

«Η τουρκική επιθετικότητα είναι απαράδεκτη, απορρίπτεται αλλά δεν μας φοβίζει» διαμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και γενικότερα την τουρκική προκλητικότητα.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κύρωση των πρωτοκόλλων ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για αγοραίες απειλές και νταηλίκια, που δεν φοβίζουν την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Αρθρο-φωτιά – Η Τουρκία δεν τολμά να επιτεθεί σε Ελλάδα και Κύπρο εκτός εάν της το επιτρέψουμε

«Δεν θα υποτιμήσω τα λεγόμενα τις τελευταίες ημέρες από Τούρκους επισήμους. Είναι πέραν του απαραδέκτου η αναφορά σε κατοχή Ελληνικών νησιών» είπε και πρόσθεσε:

«Χρησιμοποίησα και ενώπιων της Γαλλίδας Υπουργού Εξωτερικών την έκφραση «νταηλίκια» για να υπογραμμίσω ακριβώς τα απαράδεκτα, πρωτόγνωρα και πρωτάκουστα που διατυπώνει η γείτονα. Δεν αξίζουν κριτική και απάντηση. Είναι προφανές ότι υπάρχει ομόνοια του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας. Απειλές αγοραίες για το πότε θα έρθει ο καθένας δεν αγγίζουν την Ελληνική κοινωνία».

Διαβάστε επίσης: «Θα μπορούσε η Τουρκία να ξεκινήσει τον επόμενο πόλεμο στην Ευρώπη» εναντίον της Ελλάδας;

«Δεν θα πέσουμε στην παγίδα»

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα των φραστικών οξύνσεων ούτε να μετατρέψει οποιοδήποτε θέμα Διεθνούς Δικαίου σε ανατολίτικο καυγά.

«Δεν θα μετατρέψουμε ένα θέμα Διεθνούς Δικαίου και νομιμότητας σε ανατολίτικο καυγά. Η Ελλάδα είναι τμήμα της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας τραβήξει κάτω στο δικό του επίπεδο και στην δική του τακτική, από όπου και αν προέρχεται, είτε είναι γείτονας είτε από άλλη χώρα» υπογράμμισε.

Αναφορικά με την προσχώρηση στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει να κερδίσει απ’ αυτή, όχι μόνο αμυντικά αλλά και σε ευρύτερα θέματα.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024