Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η πρεμιέρα του Champions League στο… πιάτο: Από τον Χάαλαντ μέχρι και τον Μέσι

Η πρεμιέρα του Champions League στο… πιάτο: Από τον Χάαλαντ μέχρι και τον Μέσι

Οι αριθμοί και οι ποδοσφαιριστές που «σημάδεψαν» την πρεμιέρα του φετινού Champions League.

Από τον Έρλινγκ Χάαλαντ στον Κιλιάν Μπαπέ και τον Λιονέλ Μέσι, από τον Λούκα Μόντριτς στον Τζουντ Μπέλιγχαμ και τον Χουλέν Λοπετέγκι, και από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Τσέλσι και την Σεβίλη, αυτά είναι σύμφωνα με τη Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την πρεμιέρα στους τέσσερις τελευταίους ομίλους (5-8) του Champions League:

* Ο Έρλινγκ Χάαλαντ που σημείωσε 2 γκολ με την Μάντσεστερ Σίτι εναντίον της Σεβίλλης στην Ισπανία (4-0), έγινε ο 4ος παίκτης στην Ιστορία του Champions League που σκόραρε στο ντεμπούτο του με τρεις διαφορετικές ομάδες (σ.σ. Σάλτσμπουργκ και Μπορούσια Ντόρτμουντ οι άλλες δύο). Οι υπόλοιποι δύο, είναι οι Φερνάντο Μοριέντες, Χαβιέ Σαβιόλα και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Επιπλέον, ο Χάαλαντ σημείωσε τουλάχιστον 2 γκολ σε κάθε ντεμπούτο του.

Διαβάστε επίσης: Τέλος το Eurobasket για τον Νέντοβιτς

* Ήταν ο τρίτος αγώνας εναντίον της Σεβίλλης στο Champions League για τον Χάαλαντ, μετρώντας συνολικά 6 γκολ. Μόνο 3 άλλοι παίκτες στην Ιστορία του UCL κατάφεραν να σκοράρουν τόσα πολλά γκολ απέναντι στον ίδιο αντίπαλο: ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι. O Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο μόνος που το έκανε 4 φορές (κόντρα στην Μπάγερν).

* Ο Χάαλαντ συμπλήρωσε 20 αγώνες στο Champions League και έχει σημειώσει 25 γκολ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο καλύτερος σκόρερ όλων των εποχών της διοργάνωσης, δεν είχε σκοράρει στα πρώτα 20 παιχνίδια του.

* Ο Χάαλαντ έφτασε τα 30 γκολ σε κορυφαίο επίπεδο το 2022 και έγινε τρίτος παίκτης στον κόσμο που το κατάφερε, μετά τον Κίλιαν Μπαπέ (36) και τον Ερμάν Κάνο Τσαν (31).

* Για τον προπονητή της Σεβίλλης, Χουλέν Λοπετέγκι, αυτή, είναι η πιο βαριά εντός έδρας ήττα της 19χρονης προπονητικής του καριέρας, μαζί με εκείνη εναντίον της Τσέλσι, επίσης 0-4, στις 2 Δεκεμβρίου 2020.

* Η Σεβίλλη υπέστη δύο συνεχόμενες ήττες εντός έδρας με 3+ γκολ διαφορά (0-3 εναντίον Μπαρτσελόνα, 0-4 εναντίον Μάντσεστερ Σίτι) για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 1948 (0-3 εναντίον Εσπανιόλ και 1-5 εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης).

* Ο Κιλιάν Μπαπέ σκόραρε για τη Παρί Σεν Ζερμέν στη νίκη (2-1) με τη Γιουβέντους σημείωσε το 5ο του γκολ στο Champions League μέσα στα πρώτα 5 λεπτά. Μόνο ο Λιονέλ Μέσι έχει κάνει περισσότερα σε αυτό το χρονικό διάστημα (6).

* Ο Λιονέλ Μέσι ξεκίνησε τη 19η σεζόν του στο Champions League. Μόνο ο Ίκερ Κασίγιας έπαιξε σε περισσότερες σεζόν (20). Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, επίσης με 19 σεζόν, λείπει από αυτή την διοργάνωση.

* Η Τσέλσι (0-1 εναντίον Ντιναμό Ζάγκρεμπ) έχασε 3ο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις για πρώτη φορά υπό τον Τόμας Τούχελ.

* Η Ρεάλ Μαδρίτης (3-0 εναντίον Σέλτικ) κέρδισε και τους 6 πρώτους αγώνες της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις για 6η φορά στην ιστορία της. Η προηγούμενη φορά συνέβη το 2016-17 με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της.

* Ο Μόντριτς έκανε την 100ή του εμφάνιση στο Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα ο σύλλογος έχει 8 παίκτες που έφτασαν σε αυτό το σημείο, ανάμεσά τους και ο νέος σταρ του Ολυμπιακού Μαρσέλο. Οι άλλοι: Ίκερ Κασίγιας, Ραούλ, Σέρχιο Ράμος, Καρίμ Μπενζεμά, Ρομπέρτο ​​Κάρλος και Κριστιάνο Ρονάλντο.

* Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ (Ντόρτμουντ) που σκόραρε εναντίον της Κοπεγχάγης (3-0) έγινε ο πρώτος Άγγλος παίκτης με ηλικία κάτω των 20 ετών που σκόραρε σε 3 διαφορετικές σεζόν Champions League.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024