Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Η Γαλλία που του «πάει» και οι «εκπλήξεις» στη Ναντ

Ολυμπιακός: Η Γαλλία που του «πάει» και οι «εκπλήξεις» στη Ναντ

Ο Ολυμπιακός πετάει για τη Γαλλία, όπου έχει όμορφες αναμνήσεις, και ο Κορμπεράν ετοιμάζει «εκπλήξεις» στη Ναντ

Το γκολ του Βαΐτση στο Μονακό είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική «εικόνα» από αγώνα του Ολυμπιακού στη Γαλλία. Τα παλιά τα χρόνια, στο μακρινό 1992, όταν ακόμη υπήρχε Κύπελλο Κυπελλούχων. Ένα γκολ, μία νίκη, μία πρόκριση τότε για τον Ολυμπιακό επί της Μονακό.

Δεν είναι η μόνη επιτυχία του Ολυμπιακού. Στη Γαλλία άλλωστε έχει πολλές καλές αναμνήσεις ο πρωταθλητής Ελλάδας, με νίκες ιστορικές που έφεραν προκρίσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως σε 30 αναμετρήσεις με γαλλικές ομάδες ο Ολυμπιακός έχει να επιδείξει 11 νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ οι Πειραιώτες είχαν 3 προκρίσεις (1 από όμιλο, 2 από νοκ άουτ) και 4 τρίτες θέσεις στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ που τον έστελναν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στη Γαλλία ο Ολυμπιακός έχει πάρει 4 συνολικά μεγάλα διπλά, καθώς μετά το Μονακό ήρθε το 1-0 το 2005 επί της Σοσό, που έστειλε στους «16» του ΟΥΕΦΑ τον Ολυμπιακό.

Τα πιο μεγάλα διπλά, αυτά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο μαγικές βραδιές σε Μασσαλία και Μονπελιέ. Το γκολ του Φετφατζίδη έδωσε τη νίκη με 1-0 επί της Μαρσέιγ την προτελευταία αγωνιστική των ομίλων το 2012, τα γκολ των Τοροσίδη και Μήτρογλου χάρισαν μια μεγάλη νίκη επί της Μονπελιέ το 2013.

Η Ναντ έρχεται για να προστεθεί στη λίστα των γαλλικών ομάδων που έχει αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός ούσα η Νο10 κατά σειρά. Σε μια ιδιαίτερη χρονιά με αλλαγές στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού, με το ρόστερ να δημιουργείται ακόμη και τις τελευταίες μέρες με την άφιξη του τεράστιου Μαρσέλο, αλλά και λίγο νωρίτερα των Μπιέλ και Μπόουλερ και τον Ολυμπιακό να ταξιδεύει σε λίγη ώρα (2.30 μ.μ. η αναχώρηση με τσάρτερ για Ναντ) με την ελπίδα πως μπορεί να μπει με το δεξί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Και γιατί όχι να κάνει την πέμπτη του νίκη στη Γαλλία συνεχίζοντας την καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει. Και όλα αυτά με τους Ερυθρόλευκους να ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους με την πρωινή προπόνηση στο Ρέντη, στην οποία δεν πήρε μέρος με την υπόλοιπη ομάδα ο Εμβιλά, που ταλαιπωρείται από ψύξη. Με τον Κορμπεράν να ετοιμάζει «εκπλήξεις» στην Ναντ και να σκέφτεται να ρίξει στη μάχη όλα τα βασικά του όπλα.

Με τον Μπιέλ να έχει ξεκινήσει ορεξάτος όπως είδαμε και με τον Ιωνικό και με τον Ρέτσο να έχει κλέψει την παράσταση με το καλημέρα και να έχει βάλει τον Κορμπεράν σε σκέψη για το δεξί άκρο της άμυνας, ενώ αν τελικά δεν τα καταφέρει ο Εμβιλά τότε τον υπολογίζει και για τη μεσαία γραμμή.

Ο Κορμπεράν που φαίνεται πως θα προτιμήσει για την επίθεση τον Ούι-Τζο Χουάνγκ που ξέρει καλά τα γαλλικά γήπεδα και ειδικά τη Ναντ, στην οποία έχει σκοράρει, ενώ για τον άξονα εκτός από τον έτερο Χουάνγκ, Κούντε και Μπουχαλάκης είναι στα πλάνα.

Στην άμυνα Μανωλάς και Σισέ αναμένεται να ξεκινήσουν, ενώ ανοιχτή είναι μία θέση στα άκρα της επίθεσης μια και ο Μασούρας είναι σίγουρος.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024