Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο κατήφορος της ΕΠΟ δεν έχει τέλος, FIFA/UEFA κάνουν πως δεν βλέπουν

Ο κατήφορος της ΕΠΟ δεν έχει τέλος, FIFA/UEFA κάνουν πως δεν βλέπουν

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άρρωστο. Νοσεί βαριά. Και κανείς δεν δείχνει την διάθεση να το βοηθήσει να αναρρώσει

Τον Μαρσέλο έφερε ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα. Και έγινε έτσι ξαφνικά το ποδόσφαιρο πρώτο θέμα συζήτησης στη χώρα μας με την μεταγραφή αλλά και την αποθεωτική αποδοχή του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ. Και έφτασε αυτό το υποτιμημένο (και τόσο πληγωμένο) προϊόν να προβάλλεται από το BBC, το ESPN, το Sky Sports. Και έγινε μια ποδοσφαιρική είδηση διαφήμιση για ολόκληρη την χώρα.

Όχι ο Μαρσέλο όμως, αλλά ούτε ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Καρίμ Μπενζεμά παρέα σε μεταγραφή δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να αλλάξουν το περιβάλλον για κάτι παραπάνω από μερικά 24ωρα. Διότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άρρωστο. Νοσεί βαριά. Και κανείς δεν δείχνει την διάθεση να το βοηθήσει να αναρρώσει. Ούτε οι συνομοσπονδίες FIFA/UEFA που επιδεικτικά κλείνουν τα μάτια και γυρίζουν την πλάτη στα διαδοχικά σκάνδαλα με την υπογραφή της ΕΠΟ. Ούτε η Πολιτεία που έχει εγκαταλείψει αυτή τη μάχη προ πολλού.

Πως το είπε ο Τσιάρτας

Όσοι Μαρσέλο, Μπερνάρ, Μπιέλ και να έρθουν, όσο και αν κάποιοι επενδυτές προσπαθούν να ανεβάσουν το επίπεδο, τόσο στο τέλος της ημέρας παραμένουν δέσμιοι από το σαθρό «κύκλωμα» που έχει μετατρέψει την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας σε άντρο παρανομίας. Με τον πρόεδρο Τάκη Μπαλτάκο να μοιάζει με μαριονέτα στα χέρια εκείνων που διοικούν με… τηλεκοντρόλ στο πάρκο Γουδή. Πως το είχε πει ο Βασίλης Τσιάρτας σε μια πρόσφατη συνέντευξη του για τον στενό συνεργάτη του Δημήτρη Μελισσανίδη; «Όλοι ξέρουν ότι στην ΕΠΟ κάνει κουμάντο ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος».

Οι πίνακες διαιτησίας

Τα τελευταία 24ωρα συμβαίνουν αδιανόητα πράγματα με τους πίνακες διαιτησίας και με τον Στιβ Μπένετ να βάζει την υπογραφή του σε μια σειρά από ακατανόητες αποφάσεις που λες και θέλουν να επιβεβαιώσουν πως η επιλογή του ως επικεφαλής της ΚΕΔ (κόντρα στην σαρωτική πλειοψηφία της Super League) δεν έγινε τυχαία. Η κατάργηση των «τηλεοπτικών παρατηρητών» (tv spotters) που ο ίδιος εισηγήθηκε την δημιουργία τους –σαν συνεργάτης του Μαρκ Κλάτενμπεργκ πριν πάρει το… δαχτυλίδι- είναι ενδεικτική. Πιστέψτε μας όμως: Υπάρχουν και χειρότερα. Το αδιανόητο πανηγύρι με τους πίνακες διαιτησίας.

Το μεγάλο… παζάρι

Πρωτάθλημα Super League 2 (ακόμη) δεν έχουμε. Πρωτάθλημα τρίτης κατηγορίας δεν έχουμε (και ένας Θεός ξέρει αν και πότε θα ξεκινήσει). Ο Στιβ Μπένετ όμως που όλα τα προηγούμενα χρόνια σαν συνεργάτης του Μαρκ Κλάτενμπεργκ ασχολούνταν αποκλειστικά με τους παρατηρητές (και αυτό από την Αγγλία) βρήκε τον τρόπο –είδε άραγε κάποιο όραμα;- να επιλέξει τους καλύτερους. Και να τους βάλει στο…ασανσέρ της ανόδου φτάνοντας στο ρετιρέ της Super League.

Ούτε τα προσχήματα

Αν ακολούθησε έστω για τα προσχήματα τον πίνακα κατάταξης; Ούτε για αστείο. Εμπιστεύτηκε το «ένστικτο» του που συμπτωματικά ταυτίζεται με τις προτιμήσεις του Σταύρου Μάνταλου: Αν δεν τον θυμάστε σαν διαιτητή; Σίγουρα θα τον είδατε πριν λίγες ημέρες να αγκαλιάζεται εγκάρδια στη Ριζούπολη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Έφυγε ο Κλάτενμπεργκ και…

Είχε «άποψη» και με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ ο Μάνταλος. Την κρατούσε όμως υποχρεωτικά για τον… εαυτό του καθώς ο Άγγλος αυτά δεν τα δέχονταν ούτε ως αστείο. Φαίνεται ότι τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.  Λογικό: Όσο οι συνομοσπονδίες αδιαφορούν τόσο και θα κάνουμε βήματα προς τα πίσω για να συναντήσουμε την προ Επιτροπείας εποχή όπου οι ΕΠΣ έκαναν ότι ήθελαν στους πίνακες δίχως να δίνουν λογαριασμό.

Σημειώστε μια σειρά από ενδιαφέροντα ονόματα γιατί πιστέψτε μας, σύντομα θα χρειαστούν.

Έφαγε… ψάρι

Κωνσταντίνος Κατοίκος (σύνδεσμος Αθηνών): δοκιμάστηκε στα πλέι-άουτ της Σούπερ Λιγκ, σε ένα και μοναδικό ματς δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον και κατάφερε να χάσει μια κόκκινη κάρτα μπροστά στα μάτια του-που ευτυχώς είδε το VAR-  Οι τότε υπεύθυνοι διαιτησίας και οι παρατηρητές έκριναν ότι «δεν το έχει» και αν και ο παρατηρητής Καλύβας τον κάλυψε παρά το σοβαρότατο λάθος του επέστρεψε στα… αυγά του. Για λίγο όπως αποδείχθηκε. Φαίνεται ότι πλέον «βλέπει» καλύτερα. Και εκείνος τις κόκκινές κάρτες. Και ο Στιβ Μπένετ το ταλέντο του.  Ποιος ξέρει ίσως ο συγκεκριμένος ρέφερι να έφαγε μπόλικο ψάρι το καλοκαίρι και έτσι να βελτίωσε την όραση του.

Με το… ασανσέρ του «Γιαννάκη»

Ματσούκας-Πολυχρόνης: Ήταν 6οι και 7οι στην κατάταξη οι δύο διαιτητές από Αιτωλοακαρνανία και Πιερία αντίστοιχα. Πέρασαν όμως πάνω από όσους είχαν καλύτερη βαθμολογία και ανέβηκαν και αυτοί στη πρώτη κατηγορία. Με ποια κριτήρια; Κανείς δεν ξέρει. Το μόνο που συζητούν με νόημα στους διαδρόμους της Ομοσπονδίας είναι πως οι δύο συγκεκριμένες Ενώσεις είναι από τις «αγαπημένες» του συστήματος που έχει αιχμαλωτίσει την ΕΠΟ.

Αλά… Ιταλικά

Τι κάνει η Ομοσπονδία για όλα αυτά; Αφήνει τα τρένα να περνούν κοιτάζοντας διακριτικά από την άλλη. Μόνο με την ΕΠΣ Πειραιά αντέδρασε ζητώντας τη διαγραφή της έπειτα από τις καταγγελίες για τον Στιβ Μπένετ και την «κολλητή» φίλη του Ελένη Λαμπαδαρίου. Προφανώς για παραδειγματισμό. Για να μην τολμήσει άλλη ΕΠΣ να καταγγείλει κάτι δημόσια χαλώντας το… αφήγημα της «νέας εποχής». Πρακτικές που παραπέμπουν στον ιταλικό νότο και τις ισχυρές «φαμίλιες» του.

Το σκάνδαλο με την OPAP arena

Αν υπάρχουν και χειρότερα; Μα πάντα υπάρχουν και χειρότερα μιλώντας για αυτό το απόστημα. Μην πάτε μακριά. Δείτε τι συνέβη με την υπόθεση του Opap Arena και της Περιφέρειας. Η Υπεύθυνη αδειοδοτήσεων της Περιφέρειας Αττικής Ευαγγελία Πολυζώη έκανε τη δουλειά της με συνέπεια και ήθος. Διαπίστωσε και κατέγραψε μια σειρά ελλείψεις και παραβάσεις στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Παραβάσεις που βάζουν σε κίνδυνο θεατές και αθλητές σε ένα γήπεδο που η Περιφέρεια το χρηματοδότησε με 35 εκατ ευρώ! Τι το ήθελε (λες και δεν ξέρει σε ποια χώρα ζει)

«Ντου» Μελισσανίδη

Έξαλλος έγινε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και όταν ο «Τίγρης» χάνει την ψυχραιμία του το αθλητικό ρεπορτάζ γίνεται… αστυνομικό. Μπούκαρε στην αίθουσα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής και έλουσε με απειλές την κ. Πολυζώη και τους υπόλοιπους της επιτροπής! Την ίδια στιγμή, φήμες φουντώνουν ότι έχει υποβάλλει παραίτηση και η εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής για τον αθλητισμό, η οποία επίσης δέχτηκε απειλές από τον Δημήτρη Μελισσανίδη!

Στην Ασφάλεια Αττικής

Εννοείτε πως έχει κάνει και χειρότερα ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ. Όποιος το αμφισβητεί; Ας ρωτήσει τους Πορτογάλους διαιτητές σε εκείνο το περίφημο ΑΕΚ-Άρης.  Η κ. Πολυζώη πάντως δεν άφησε έτσι τις απειλές για εκείνη και την οικογένεια της και προσέφυγε στις αρχές. Κατέθεσε μήνυση στο τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Αν αυτές είναι οι τακτικές τους στην Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της Περιφέρειας, φανταστείτε τι γίνεται στην ΕΠΟ της σήψης και των απανωτών εξευτελισμών του λαοφιλέστερου αθλήματος.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024