Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βενεζουέλα: Μεγάλη αύξηση στις κατασχέσεις ναρκωτικών μέσα στο 2022 - Εφθασαν τους 36 τόνους

Βενεζουέλα: Μεγάλη αύξηση στις κατασχέσεις ναρκωτικών μέσα στο 2022 – Εφθασαν τους 36 τόνους

Οι κατασχέσεις ναρκωτικών στη Βενεζουέλα αυξήθηκαν κατά 29,16%» στη διάρκεια των οκτώ πρώτων μηνών του τρέχοντος έτους, σε σχέση με το περασμένο.

Οι αρχές της Βενεζουέλας προχώρησαν στην κατάσχεση 36 τόνων ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, τους πρώτους οκτώ μήνες του 2022, ποσότητας αυξημένης σχεδόν κατά το ένα τρίτο σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις.

Κοκαΐνη και μαριχουάνα

«Οι κατασχέσεις αυξήθηκαν κατά 29,16%» κατά τη διάρκεια των οκτώ πρώτων μηνών του τρέχοντος έτους σε σχέση με το περασμένο, διευκρίνισε στον Τύπο ο στρατηγός Ντομίνγκο Ερνάντες Λάρες, ο οποίος εκφράστηκε στην παραθαλάσσια πόλη Τιράγια, στην πολιτεία Φαλκόν (βορειοδυτικά).

Δείτε ακόμα – Η Σαουδική Αραβία κατάσχεσε φορτίο 46 εκατομμυρίων χαπιών αμφεταμίνης κρυμμένα… σε αλεύρι

Η αστυνομία και ο στρατός έχουν κατασχέσει 28,5 τόνους κοκαΐνης και 7,5 τόνους μαριχουάνας μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς.

Αλιευτικό σκάφος με 12μελές πλήρωμα που μετέφερε 2,8 τόνους μαριχουάνας και κοκαΐνης αναχαιτίστηκε το Σάββατο σε αυτή την περιοχή (φωτογραφία, επάνω, από το AP/Regina Garcia Cano).

Τα 12 μέλη του πληρώματος είχαν στρατολογηθεί στην Αλτα Γουαχίρα, στο βόρειο τμήμα της γειτονικής Κολομβίας, σύμφωνα με τον στρατηγό Ερνάντες Λάρες.

Το modus operandi

Ο ίδιος διευκρίνισε πως το modus operandi (σ.σ.: η μέθοδος δράσης) των διακινητών είναι να κατευθύνονται από την Αλτα Γουαχίρα κατά μήκος των ακτών της Βενεζουέλας «στα διεθνή ύδατα» από εκεί «στην Αρούμπα, στη Μπονέρ, στην Κιουρασάο» με σκοπό «να φθάσουν στη Μαρτινίκα».

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 6.155 υπόπτους, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των επιχειρήσεων καταπολέμησης της διακίνησης, στις οποίες συμμετείχαν κάπου 25.000 μέλη τους.

Καταστράφηκαν εξάλλου πενήντα επτά παράνομα αεροδρόμια και 27 αεροσκάφη τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση ναρκωτικών.

Οι διακινητές έχουν σκοπό να χρησιμοποιούν τη Βενεζουέλα ως πλατφόρμα για τη διακίνηση των ναρκωτικών και την «εμπορία τους στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη».

Κατηγορίες από ΗΠΑ

Η Βενεζουέλα έκλεισε τα θαλάσσια σύνορά της με τα ολλανδικά νησιά Αρούμπα, Μπονέρ και Κιουρασάο τον Φεβρουάριο του 2019, καθώς και τα χερσαία σύνορά της με την Κολομβία (επιτρέποντας μόνο τη διέλευση πεζών) κατά τη διάρκεια της κρίσης που ακολούθησε την επανεκλογή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο το 2018.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που δεν αναγνώρισε τη νίκη του κ. Μαδούρο, έχει επιβάλει κυρώσεις σε βάρος ανώτερων αξιωματούχων της Βενεζουέλας, κατηγορώντας ορισμένους εξ αυτών πως ενέχονται στη διακίνηση ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024