Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρική πρωτοπορία

Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρική πρωτοπορία

Το μοντέλο-σύμβολο της «μπλέ οβάλ» φίρμας στον 21ο αιώνα κατακτά θριαμβευτικά οποιαδήποτε κορυφή και «απαντά» με αναμφισβήτητα επιχειρήματα στο ερώτημα «γιατί αυτό;»

Αποτελώντας τον ορισμό του σπορ SUV στη νέα ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης, η Mustang Mach-E προκαλεί στο πέρασμά της ιδιαίτερες συγκινήσεις και εμπνέει διαφορετικές γενιές απαιτητικών οδηγών που αναγνωρίζουν σε αυτή μοναδικά πλεονεκτήματα. Χαρακτηριστικά όπως η αστείρευτη δύναμη, το ξεχωριστό ύφος της, το κύρος που αποπνέει σε συνδυασμό και με το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμά της αποτελούν τα προφανή στοιχεία που την διαχωρίζουν από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας της. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Ο οδηγός της Mustang Mach-E την επιλέγει συνειδητά, αξιολογώντας και τελικά απολαμβάνοντας το σύνολο των προνομίων που αυτή του εξασφαλίζει.

 -Επιλέγω Mustang MachE για την εξαιρετική αυτονομία και τις προηγμένες λύσεις φόρτισης.

 Η Mustang Mach-E με την μπαταρία Extended Range και την αυτονομία των 610 χλμ. εξοπλίζεται, όπως και οι υπόλοιπες άλλωστε, με το κορυφαίο σύστημα φόρτισης που επιτρέπει τη σύνδεσή της σε απλή οικιακή πρίζα, βιομηχανική πρίζα, ειδικό φορτιστή τοίχου wallbox, αλλά και δημόσιους σταθμούς φόρτισης εναλλασσόμενου ή συνεχούς ρεύματος (AC ή DC) με ισχύ έως 150kW. Το ευφυές σύστημα σε φορτιστή ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος επιτρέπει την προσθήκη 119 χλμ. αυτονομίας κάθε 10 λεπτά ενώ για την επαναφόρτιση της μπαταρίας από το 10% έως το 80% της χωρητικότητάς της απαιτούνται μόλις 45 λεπτά.

.

-Επιλέγω Mustang MachE για την πρωτοποριακή σχεδίαση και την πρακτικότητά της.

 Η δυναμική coupe αισθητική της η οποία τονίζεται από το design της οροφής, τα επιθετικά φώτα και την απουσία αεραγωγών, την κάνει να μοιάζει με γλυπτό που δείχνει να κινείται ακόμη και όταν είναι ακίνητο. Αυτό το άμεσα συνυφασμένο με την ηλεκτροκίνηση έργο τέχνης συνδυάζει την ρευστή εξωτερική σχεδίαση με τον μινιμαλιστικό αλλά υποδειγματικά ευρύχωρο θάλαμο επιβατών και τις hi-tech επιλογές σε κάθε του λεπτομέρεια όπως η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής των 15.5’’ σε κάθετη διάταξη και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,2’’.  Παράλληλα, στα 402 λίτρα του χώρου αποσκευών προστίθενται άλλα 100 λίτρα αδιάβροχου και πλήρως αποστραγγιζόμενου διαθέσιμου χώρου στο μπροστινό τμήμα.

-Επιλέγω Mustang MachE για τις τεχνολογικές καινοτομίες της.

 Το άνοιγμα των θυρών χωρίς συμβατικές λαβές, απλώς με πιεζοηλεκτρικούς (eLatch) διακόπτες που συμβάλλουν στην χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση, είναι ο απόλυτα διαφορετικός τρόπος για να βρεθείς στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Μπορείς ωστόσο να χρησιμοποιήσεις το smartphone σου για να ξεκλειδώσεις την Mustang Mach-E που διαθέτει και κρυφό πληκτρολόγιο στην πόρτα. Αυτή πάντως είναι μόνο η αρχή καθώς στο δρόμο ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ένα από τα τρία προφίλ οδήγησης (Whisper, Active και Untamed), που προφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία παραμετροποιώντας και τον εσωτερικό φωτισμό της καμπίνας, τα γραφικά της οθόνης, ακόμη και «τον ήχο του κινητήρα» που φτάνει στον θάλαμο επιβατών. Η επιλογή Whisper αυξάνει την υποβοήθηση στο τιμόνι και καθιστά πιο ήπια την απόκριση του «γκαζιού» ενώ παράλληλα ο «ήχος του κινητήρα» μειώνεται, ένα απαλό μπλε φως λούζει την καμπίνα και στο ταμπλό η ένδειξη EcoMode ενημερώνει τον οδηγό για τη μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης. Στο προφίλ οδήγησης Active, η Mustang Mach-E συνδυάζει την αθόρυβη λειτουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος με τις επιδόσεις που έκαναν την Mustang σημείο αναφοράς, καθιστώντας την ένα ιδανικό αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση. Τέλος, στο προφίλ οδήγησης Untamed ο οδηγός «απελευθερώνει» όλες τις δυνατότητές της ενισχύοντας την αίσθηση του τιμονιού και την απόκριση του δεξιού πεντάλ. Ο «ήχος του κινητήρα» που φτάνει στο εσωτερικό είναι ενισχυμένος, στην καμπίνα επικρατεί ο σπορ πορτοκαλί φωτισμός ενώ τα γραφικά στον ψηφιακό πίνακα οργάνων γίνονται πιο δυναμικά. Σε κάθε περίπτωση πάντως η οδήγηση αποκλειστικά με το δεξί πεντάλ (One Pedal Drive) συμβάλλει στην ανάκτηση περισσότερης κινητικής ενέργειας η οποία τροφοδοτεί την μπαταρία.

.

-Επιλέγω Mustang MachE για επιδόσεις με σεβασμό στο περιβάλλον.

Εφαρμόζοντας μια hi-end προσέγγιση σε κάθε πτυχή της Mustang Mach-E, η Ford δημιούργησε πισωκίνητες (RWD) και τετρακίνητες (AWD) εκδόσεις με μπαταρίες ιόντων λιθίου Standard Range (SR) χωρητικότητας 75kWh ή Extended Range (ER) 98kWh. Με κοινό χαρακτηριστικό τις μηδενικές εκπομπές ρύπων οι διαφορετικές εκδόσεις αποδίδουν από 269 ίππους και 430 Nm ροπής έως 487 ίππους και 860 Nm ροπής καθιστώντας την Mustang Mach-E υπόδειγμα αποτελεσματικής διαχείρισης της ενέργειας και ταυτόχρονα μοντέλο αναφοράς στο πεδίο των επιδόσεων.

 –Επιλέγω Mustang MachE για κορυφαίες λύσεις συνδεσιμότητας.

 Στην hi-tech Mustang Mach-E η Ford παρουσίασε την πιο προηγμένη γενιά του συστήματος ψυχαγωγίας και επικοινωνίας SYNC4 με την δυνατότητα να μαθαίνει από το στυλ και τις συνήθειες του οδηγού της επιτρέποντας την εξατομίκευση πάνω από 80 διαφορετικών ρυθμίσεων. Τα προφίλ εξατομίκευσης αποθηκεύονται στο cloud, ώστε ο οδηγός να έχει άμεση πρόσβαση και αλληλεπίδραση με αυτά μέσω του smartphone του και της εφαρμογής FordPass Connect, οποιαδήποτε στιγμή χωρίς καν να βρίσκεται μέσα στο όχημά του. Έτσι μπορεί μεταξύ άλλων να κλειδώσει /ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο, να εντοπίσει που βρίσκεται το όχημα ή να ελέγξει την υπολειπόμενη αυτονομία του. Μια ακόμη δυνατότητα που προσφέρει το SYNC4 είναι οι αυτόματες ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (over-the-air) ώστε να μπορεί το αυτοκίνητο να ακολουθεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, βελτιώνοντας συνεχώς τη λειτουργία του σε όλη τη διάρκεια ζωής του. 

.

-Επιλέγω Mustang MachE για τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και τα χαρακτηριστικά ασφάλειας που διαθέτει.

 Ταυτισμένη με την χαρά της οδήγησης η Mustang Mach-E δεν θα μπορούσε να μην εξασφαλίζει στον οδηγό της όλα όσα τον βοηθούν να αφοσιωθεί σε αυτή, σίγουρος για την συμπεριφορά του αυτοκινήτου ακόμη και στην πιο απαιτητική διαδρομή. Αξιοποιώντας συστήματα και λειτουργίες όπως το Adaptive Cruise Control (ΑCC) για την ενεργή διατήρηση της ταχύτητας, το Speed Sign Recognition για την αναγνώριση των ορίων ταχύτητας, το Lane Keeping System για την παραμονή στην λωρίδα κυκλοφορίας, το Intelligent Speed Limiter για τον έξυπνο περιορισμό της ταχύτητας, την κάμερα 360 μοιρών για την ολιστική θέαση του περιβάλλοντος χώρου, το Road Edge Detection για τον εντοπισμό των ορίων του δρόμου, το Pre-Collision Assist για την αποφυγή συγκρούσεων με ταυτόχρονη αναγνώριση πεζών και ποδηλατών, το Post-Collision Assist για αυτόματο φρενάρισμα, το Evasive Steering Assist με την υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης για την πραγματοποίηση ελιγμού διαφυγής από σύγκρουση και το Wrong Way Allert για την ειδοποίηση λόγω λανθασμένης κατεύθυνσης το σπορ SUV της Ford κυριαρχεί και σε αυτό τον τομέα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024